Sve što bi trebalo da znate ako imate slabu kosu!

Slaba i tanka kosa problem su mnogim devojkama čineći da se ponekad osećamo neprjatno jer nam se kosa abnormalno brzo umastila, razdeljak nam nije bio na pravom mestu ili smo jednostavno same sebi izgledale “proćelavo”. Ipak, pored svega toga, uz nekoliko malih trikova i tanka, veoma slaba kosa može izgledati predivno i biti u svom punom sjaju. Pratite naša uputstva i dođite do savršenih rezultata!

4 profesionalana trika za šišanje slabe kose 

  1. Tražite od frizera da vas ošiša tehnikom uvrtanja (twist cutting) jer se na ovaj način makazama prelazi preko uvrnutog pramena kose čime se smanjuje njena težina, ali čuva gustina.
  2. Stepenasto šišanje nije pogodno za tanku vlas, jer može učiniti da deluje iskrzano, a ovakva frizura se takođe i lako naelektriše što može učiniti da izgleda neuredno.
  3. Kratka frizura idealna je za žene sa slabom kosom. Ukoliko niste spremni za izrazito kratku frizuru, duži bob je idealno rešenje za vas. Dužina pramenova takođe će olakšati postizanje većeg volumena pri feniranju.
  4. Ukoliko želite da očuvate dužinu frizure, potrebno je da od frizera zatražite da poradi na teksturi kose što će joj dati lepšavost. Takođe, po koji pramen koji uokviruje lice bio bi idealan.

Tip slabe kose uglavnom se brzo masti, jer je kosa tanka i masnoći treba jako malo vremana kako bi izbila na površinu i zarobila koren vlasi.

Veoma je važno redovno je prati blagim biljnim šamponima. Viđali ste u radnjama šampone u litarskim flašama i zaobilazili ih misleći da su jako loši? E, pa na njih mislimo! Oni će se na najbolji način izboriti sa masnoćom dlake i, ako tako možemo reći, doprineti njenom sušenju, pa je stoga ipak važno da nakon ovakvog šampona iskoristite dobar regenerator sa keratinskom formulom.

Keratin, kao gradivni protein kose, pomoći će iskrzaloj vlasi i popuniti nedostatke koje je šampon isprao zajedno sa masnoćom kose. Mala preporuka jeste da ne nanosite regenerator direktno na koren dlake (gde se kosa najviše masti), već krenite od temena glave, jer se dlaka naviše i najlakše oštećuje u predelu od temena do krajeva, pa joj je samim tim tu regeneracija i najpotrebnija.

Za ovaj tip kose, takođe je preporučljivo koristiti pakovanja ili maske za kosu obogaćene proteinima. Kako joj i samo ime kaže, slaba kosa se lako krza i lomi, te su proteini upravo ono što će joj pomoći pri dobijanju na čvrstini i volumenu, a isto tako, mastiće se dosta ređe.

Marsyly

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp