Search
Close this search box.

Sve što morate da znate o korektoru

Korektor je jedan od najvažnijih sastojaka svake ženske torbice, jer u samo nekoliko pokreta briše napravilnosti i znakove neprospavane noći s lica. Ipak, mnoge žene ne mogu pronaći pravi korektor za svoje lice i zbunjene su kada je u pitanju nijansa i tekstura korektora. Evo šta sve morate znati kada ga kupujete.

  1. Korektori dolaze u različitim teksturama i namenama

Svaka tekstura ima svoju namenu i morate paziti da ne kupite onu koja ne odgovara vašem problemu.

Korektor u četkici: prvenstveno je namenjen prekrivanju podočnjaka, ali prekriva i manje bubuljice i mrlje na koži.

Korektor u kutijici: ovakvi korektori su poprilično gusti i služe za prikrivanje popucalih kapilara i bubuljica.

Korektor u stiku: služi za prikrivanje akni, a za podočnjake ga mogu koristiti samo vrlo mlade devojke bez borica oko očiju.

  1. Kako odabrati pravu nijansu?

Nijansa korektora bi trebalo da bude svetlija za dve nijanse od vaše puti, a da li ćete odabrati bež ili ružičaste tonove zavisi od tona vašeg tena.

  1. Korektor u šarenim bojama

korektor2

Mnoge žene se plaše da koriste korektore u šarenim bojama, jer misle da će izgledati kao cirkusna atrakcija, ali kada jednom shvatite koja boja je namenjena za rešavanje kojeg problema, nećete se ustručavati da koristite takve korektore.

Zelena boja se koristi za neutralisanje crvenih bubuljica i to će učiniti bolje od bež korektora.

Lila korektor služi za prikrivanje jakih podočnjaka ili akni na tamnijoj koži .

Žuta boja neutališe modrice i popucale kapilare.

  1. Pravilno nanošenje korektora

Najbolji alat za nanošenje korektora su prsti kojima ćete ga utapkati u problematično područje. Suprotno zabludi – korektor se nanosi posle pudera, a ne pre njega, pa nemojte preterivati kako ne biste imale bele fleke na licu i dobro ga utapkajte.

Prekrivanje podočnjaka: korektor u četkici nanesite na podočnjake od korena nosa pa do polovine oka i dobro ga utapkajte prstima.

Prikrivanje sitnih bubuljica: prvo nanesite zeleni korektor koji će neutralisati crvenilo, zatim malu količinu bež korektora i dobro ga utapkajte na bubuljicu.

Prikrivanje kapilara: žućkasti korktor nanesite na područije zahvaćeno crvenilom.

  1. Mali trikovi

Osim klasičnih primena, korektor vam daje još mnoge mogućnosti za ulepšavanje vašeg izgleda.

Baza za senke: korektor u četkici nanesite na gornji kapak i utapkajte ga. Uklonićete crvenilo, a šminka će vam stajati celu noć.

Uklonite umor: malo korektora nanesite uz nozdrve i dobro utapkajte. Iznenadićete se koliko ćete lepše i odmornije izgledati u trenu.

Ulepšajte usne: ako vam je ponestalo sjaja za usne pomešajte kapljicu korektora sa labelom i nanesite na usne.

Fiksirajte ruž: gusti korektor nanesite na usne pre olovke i ruža i budite uverene da će ruž na vašim usnama trajati satima.

Jelena Perkunić obezbedila je popust za sve naše čitateljke za šminkanje, ali i za školu šminkanja! U toku je upis nove generacije. Javite nam se radi preuzimanja vaučera.

IMG_7640-683x1024-1

Jelena Perkunić, profesionalni šminker, rođena je 1987. godine, a profesionalnu karijeru započinje 2008. Mlada, ambiciozna i željna novih saznanja, interesovanje za modu, film i šminku pokazuje još u osnovnoj školi. Obrazovanje stiče kod najpriznatijih šminkera u Srbiji, praksu radom na stvaranju TV programa u producentskoj kući ProVision, dok svoje znanje, umeće i profesionalizam dokazuje radom na televiziji Pink. Vlasnica je makeup studija u centru Beograda, na Vračaru, osobenog po pozitivnoj vibraciji koju prenosi kako na polaznike kursa šminkanja koji organizuje, tako i na afirmisane javne ličnosti iz sveta mode i muzike.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp