Search
Close this search box.

Sve što morate znati ako imate gustu jaku kosu!

Gusta kosa od vajkada predstavlja sinonim ženstvenosti i lepote. Međutim, istina je da devojke koje imaju “sreće” da imaju ovakvu kosu nisu baš najsrećnije zbog toga. Sve ima svojih prednosti i mana, pa tako i predivna bujna kosa manekenki sa naslovnica prestižnih svetskih magazina. Devojke sa gustom kosom znaju koliko je teško nju održavati i koliko ona problema donosi.

Ipak, ukoliko biste voleli da vaša gusta kosa podseća na frizuru Alekse Čang, My Cup of Tea ima savete i rešenje za vas. Ukoliko ste pak dama sa slabom kosom, evo teksta koji je posvećen vama!

Otkrivamo vam četiri trika profesionalnih frizera za šišanje jake kose:

 

  1. Osnovni oblik frizure trebalo bi oblikovati dok je kosa još vlažna. Kada se osuši, završiti šišanje makazama, jer se na ovaj način postiže savršena ravnoteža imeđu težine vlasi i slojeva.
  2. Tražite od frizera da krajeve seče pod uglom, a ne ravno, jer tako gusta kosa neće delovati preteško, a izbeći ćete i neželjeno kovrdžanje. Osim toga, duži slojevi u zadnjem delu omogućavaju i kontrolu volumena i to bez radikalne promene dužine.
  3. Gusta kosa je kao stvorena za undercut (obrijani deo glave ispod ostatka kose) koji će olakšati njeno oblikovanje.
  4. Frizure koje podrazumevaju duge stepene idealne su za gustu kosu, jer slojevito šišanje čini vlasi lakšim. Osim toga, dugi slojevi olakšavaju podelu kose na selekcije prilikom feniranja.

Farbanjem guste kose u svetlije nijanse dobija se privid manjeg volumena. Međutim, dame sa gustom kosom moraju biti veoma oprezne pri odabiru farbe: ukoliko izaberete isuviše jaku farbu može doći do pucanja vlasi i njenog širenja, što će učiniti da vaša kosa izgleda naduveno.

Šišanje na skroz kratko neće vam biti od velike pomoći! Zapravo, kraća kosa zahteva mnogo više vremena i nege nego stilizovanje nešto duže kose, a vizuelno vam kosa neće izgledati tanje samo zato što je kraća. Umesto toga, isprobajte bob frizuru, jer ona daje pravu iluziju tanje kose.

Korišćenje pogrešnog šampona i regeneratora može biti vaš veliki problem. Osobe sa gustom kosom često mešaju svoj tip vlasi sa kovrdžavom kosom i zato kupuju teške preparate za negu koji samo dodatno otežavaju vlas i čine je još “glomaznijom”. Vremenom, mogu se stvoriti naslage koje će vaše pramenove ostaviti suvima i bez sjaja, pa zato birajte blage šampone i regeneratore.

Još tekstova o lepoti i nezi pročitajte ovde!!!

Marsyly

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp