Search
Close this search box.

Sve što treba da znate o crnoj masci za lice!

Ako još niste čuli za crnu masku, vi ste definitivno živeli van ove stvarnosti. Cela je prošla godina bila u znaku crne maske, kada govorimo o preparatima za kožu, a čini nam se da će obeležiti i 2017.

Sve je krenulo od dosta ljudi iz sveta šoubiznisa koji su pozirali dok su im lica potpuno crna. Nemoguće je da ih ne uočite, a brzinom munje ceo svet je saznao za ovaj preparat.

Koji su to toliko posebni sastojci ove maske?

Nisu toliko reprezenativni sami za sebe, ali svi zajedno ipak čine nešto posebno. To su:

  • Kozmetička glina
  • Aktivni ugalj
  • Kozmetičko blato

Pre samog korišćenja je dobro napariti lice, kako bi se još više otvorile pore i kako bi maska mogla dublje prodreti u vašu kožu. Najjednostavnije je masku naneti nakon tuširanja.

Nakon što je nanesete, trebaće joj vremena da se osuši (stvrdne) na vašoj koži. Nekih dvadesetak minuta, a nakon toga, lagano je uklonite s kože.

Boli li?

Nemojte se zavaravati da možda baš vas neće boleti, jer hoće. Naročito će boleti osobe s više dlačica na licu. Ipak, u svakom slučaju vredi pretrpeti, jer je rezultat više nego vidljiv. Obavezno pazite da ne nanosite masku na područje obrva, jer bi mogle nestati.

Da li je delotvorna?

Mnogi su je isprobali i u 90% slučajeva je imala pozitivne komentare. Na Youtube-u postoji more videa od popularnih Youtubera koji nam dokazuju efikasnost ovog proizvoda.

Ipak, nekada i ova krema može pasti test. Dva su najčešća razloga za to:

  • Ukoliko masku kupite preko interneta na stranicama poput „Amazona“ i „E-baya“ i platite tu istu masku 1-2 dolara. Ne možete očekivati neke naročite rezultate, jer sasvim sigurno sadrži nekvalitetne sastojke.
  • Jednostavno nemate mitisera ili bubuljica koje bi maska trebalo da skine.

Još jedna varijanta ove maske je jednostavno da je sami napravite. Svaka apoteka ima aktivni ugalj u prahu. Treba vam još tečni lepak (nešto kao „drvofix“). Sastojke morate mešati dok se u potpunosti ne sjedine i staviti na lice.

Oprezno s time šta se nalazi u lepku! Ukoliko kupite lepak koji je štetan (ima neke štetne/otrovne sastojke) može se desiti da samo povredite svoje lice i stvorite kontraefekat.

Zapravo je mnogo sigurnije kupiti kremu preko interneta –naravno, kvalitetnu. Nakon nje ćete biti sigurni da ne činite ništa loše za svoje lice!

Dovoljno je  da je nanostite 2 – 3 puta mesečno. Posle nanošenja lice možete namazati nekom laganom kremom koja će ga dodatno osvežiti, ali obavezno laganom, jer poslje korišćenja ove maske lice je „povređeno“ i ne sme se dodatno opterećivati teškim kremama.

Lice će posle nanošenja maske biti dodatno mekano tako da je to još jedan plus.

Ova maska će zasigurno biti nešto o čemu ćete dugo pričati i još dugo koristiti. Dok ne dođe vreme nečeg boljeg, ovo je vaš „must have“ proizvod!

Da li ste već isprobali crnu masku? Pišite nam svoje utiske u komentarima!

Nikolina Budimir – Bekan
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp