Search
Close this search box.

Sve što treba da znate o obrvama

Kako ih oblikovati?

Guste, pune i dobro sređene obrve su prelepe i izgledaju zanosno. Za one koji nisu blagosloveni debljinom i oblikom obrva, najvažnije je to kako postići željeni oblik. Za to vam je najveća i najlakša pomoć šminka. Tako ćete ih najjednostavnije iscrtati i popuniti praznine.

Evo nekoliko saveta kako koristiti pincetu i olovku. 🙂

Za početak:

Dobro pogledajte vaš oblik obrva. Prednji deo obrva treba da se uskladi sa gornjom linijom nosa.

Iscrtaje prvo šablon, izgled obrva koji želite:

IMG_0781

Popunite obrve pre nego što krenete da ih sređujete. Na ovaj način  nećete preterati sa čupanjem ili skraćivanjem.

Uz pomoć olovke prvo iscrtajte gornju liniju gde želite da vam obrva bude najdeblja, s tim što najviša tačka (luk obrve) treba da bude u liniji zenice oka. Zamislite pravu liniju koja ide od nozdrve preko ugla oka, to će vam biti granica gde obrva treba da se završi.

IMG_0780

Raščešljavanje

Posle iscrtavanja obrva, sa četkicom za obrve raščešljajte ih na gore za volumen.

Pinceta

Kada ste završili sa iscrtavanjem, popunjavanjem i raščešljavanjem odstranite pincetom višak dlačica. Sada će vam biti mnogo lakše i znaćete šta tačno treba da uklonite, a da ne pokvarite oblik obrva.

Ono što nedostaje

obrve

Najkritičniji deo je sredina obrva, pogotovo ako vam tu dlačice slabije rastu ili ste ih neravnomerno počupali, pa sada imate ,,rupu”. Taj prazan deo najlakše ćete prepoznati tako što ćete pincetu postaviti na donju ivicu obrve, od početka do sredine, a zatim ga popunite olovkom.

Skraćivanje obrva

Obrve se ne skraćuju ako za tim nemate potrebe. Skratićete ih jedino ako baš morate.

Kako ćete znati da li treba da se skrate?

obrve1

Uzmite četkicu za obrve i podignite dlačice na gore, u smeru njihovog rasta. Ako je jedna dlaka duža od druge, tada ih treba pažljivo skratiti i svesti na istu dužinu.

Nakon što ste ih skratili i oblikovali, sigurno se olovka malo obrisala. Iscrtajte ih ponovo gde je to potrebno i dobićete savršeno oblikovane obrve. 🙂

Jelena Perkunić, profesionalni šminker, rođena je 1987. godine, a profesionalnu karijeru započinje 2008. Mlada, ambiciozna i željna novih saznanja, interesovanje za modu, film i šminku pokazuje još u osnovnoj školi. Obrazovanje stiče kod najpriznatijih šminkera u Srbiji, praksu radom na stvaranju TV programa u producentskoj kući ProVision, dok svoje znanje, umeće i profesionalizam dokazuje radom na televiziji Pink. Vlasnica je makeup studija u centru Beograda, na Vračaru, osobenog po pozitivnoj vibraciji koju prenosi kako na polaznike kursa šminkanja koji organizuje, tako i na afirmisane javne ličnosti iz sveta mode i muzike.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp