Search
Close this search box.

Tajne žena koje su uvek dobro raspoložene

Ili bar – skoro uvek! Teško je biti presrećan kada sedite na poslu dok napolju pada kiša, a obaveze se gomilaju jedna na drugu. Ipak, uvek postoji ona jedna koleginica koja ulazi ozarena, nasmejana i šali se kao da je malopre dobila na lotou. Kako joj to uspeva? Mi mislimo da je zahvaljujući kombinaciji nekih od ovih stvari.

Zahvalne su

Probudili ste se kasno, sudopera je puna sudova a imate okolo 183 nepročitana mejla. Umesto da dižete sebi paniku, budite zahvalni na tome što imate 20 minuta vremena da budete sami sa sobom i šoljom omiljene kafe ili čaja, u svojim udobnim patofnama pre nego što odjurite u susret novom radnom danu. Pa neka su to i jedinih 20 minuta za ceo dan, bar imate toliko!

Vežbaju svakog dana

Već smo rekli da je pola sata kardio vežbi idealno da vas vrati u formu za sezonu kupaćih kostima. Međutim, dodatni benefit je to što se vežbanjem oslobađa endorfin, koji će vas umiriti i usrećiti! I taj osećaj će se zadržati dugo nakon što završite vežbanje.

Naspavale su se

Činjenica da ostajemo budne do kasno kako bismo odgledale samo još jednu epizodu omiljene serije nas može usrećiti… do trenutka kada se probudimo ujutru šlogirane i nesvesne sopstvenog imena. Držite se toga da uvek u isto vreme ležete i da imate bar sedam sati sna kako bi vaše raspoloženje bilo na višem nivou!

Ne opterećuju se malim stvarima

Samo zato što vam je šef nešto odbrusio u prolazu ne znači da treba da provedete ostatak dana snuždeni i bezvoljni. Ne dozvolite da dobra energija prestane da isijava iz vas i trudite se da svaki razgovor koji vodite bude pozitivan.

Osvetljavaju svoje okruženje

Pronađite način da unesete malo svetla u svaku prostoriju u kojoj se nalazite tako što ćete povući zavese, otvoriti prozore ili dodati koju vazu ili saksiju sa cvećem. Kada ste u svetloj i lepo dekorisanoj sobi, nemoguće je da se osećate mrzovoljno.

Meditiraju

Odvojte 15 minuta za sedenje u miru, zatvorenih očiju, pre nego što započnete dan. Možda ćete morati da navijete sat za još koji minut ranije, ali istraživanja pokazuju da ćete videti primetnu razliku kada je u pitanju nivo stresa i raspoloženja posle samo nedelju dana redovne meditacije.

Ponekad sebe stave na prvo mesto

Ako odete na ručak sa najboljom drugaricom i onda joj sve vreme pričate o tome koliko ste istresirani i iscrpljeni, svu tu negativnu energiju prenećete i na nju. Posvetite malo vremena sebi, iako je to možda samo pola sata za manikir ili čitanje, kako biste napunili baterije. Prijatelji i porodica vam neće zameriti. Štaviše, biće vam zahvalni.

Ne boje se da se naljute

Hajde da zamislimo da ništa od prethodno navedenog ne funkcioniše. Umesto što taložite svoj stres ili poričete da postoji, dozvolite sebi da jednostavno budete ljuti. Udarajte jastuk ili vrištite u njega, trčite… šta god vam odgovara. To raspoloženje će proći i osećaćete se bolje jer ste se oslobodili negativne energije.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp