Tema dana: Benefiti avokada u vašoj skincare rutini

Beauty tržište preplavljeno je inovativnim proizvodima, koji kao rezultat obećavaju negovanu, sjajnu i zdravu kožu. Ovoga puta mi izdvajamo samo jedan sastojak koji u više segmenata i na više načina doprinosi zdravom i savršenom izgledu vaše kože, reč je naravno o avokadu.

Izdvajamo niz benefita koje ova voćka ima na vašu kožu:

#Umiruje kožu sklonu aknama

Ukoliko imate kožu sklonu aknama, maska od avokada pomoći će vam da smanjite upalne procese. Avokado je bogat B i C vitaminom koji blagotvorno utiču na upalne procese. Vitamin C ujednačiće i boju vašeg tena, dok će ulje kojim je avokado bogat sprečiti neke nove upalne procese na vašoj koži.

#Štiti kožu od UV zračenja

Štetno UV zračenje utiče na ubrzano starenje naše kože, i kreiranje bora. Iako je SPF neizostavan deo vaše skincare rutine i avokado u maloj meri može da zaštiti kožu od štetnosti UV zračenja. Vitamin E kojim avokado obiluje dodatno ojačava zaštitni sloj vaše kože koji vas štiti od štetnih spoljašnjih uticaja.

#Utiče na elastičnost kože

Zbog velike količnie zdravih masti, koje poseduje u svom sastavu, avokado je superhrana. Redovno konzumiranje u ishrani, ali i spoljašnjoj negi kože dovešće do poboljšanja njene elastičnosti, jer će biti adekvatno nahranjena potrebnim materijama. Uz to avokado u sebi sadrži i bioten, koji sprečava preterano isušivanje kože.

Savet plus:
Ukoliko već nemate proizvode u čijem se sastavu nalazi avokado, masku možete kreirati i sami. Sve što vam je potrebno je polovina avokada, kašičica meda, kašičica kokosovog ulja i kašika vode. Sve sastojke izmešajte dok ne dobijete gelastu masu, koju ćete namazati na prethodno oprano lice. Posle petnaest minuta, masku detaljno isperite mlakom vodom, uradite blagi piling peškirom, a zatim namažite hidratantnu kremu.

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp