Search
Close this search box.

Tijana Prica – Udala sam se u maminoj venčanici

Voditeljka i novinarka televizije Pink, Tijana Prica, veoma brzo osvojila je simpatije publike u emisiji Premijera specijal. Osim po šarmu i inteligenciji, postala je prepoznatljiva i po svom modnom izrazu. Zato smo, baš sa njom, razgovarale o omiljenoj ženskoj temi – o modi. Odmah na početku istakla je da ona nije devojka koja slepo prati trendove.
“Šta je to danas u trendu, mlade devojke često jure za trendovima, žude za tim da budu IN. Još kao tinejdžerka vodila sam se onom “Nosi ono što ti lepo stoji, a ne ono što je moderno”. Tu rečenicu dobro sam upamtila kada mi je mama više puta u tom životnom periodu izgovarala. Posao kojim se bavim zahteva od mene da ponesem i ono što mi se ne dopada ili ne pristaje mom senzibilitetu, ali kada se kamere ugase na sebi uvek imam samo ono što je u skladu sa mojom građom i mojim ukusom. Zato najčešće idelanu garderobu pronađem kod domaćih dizajnera, jer volim da ponesem ono što ne može da se vidi baš na svakom ćošku i u svakom butiku. Svoj stil opisala bih kao ženstven, a smeo.”
Informiše se o svemu što rade svetske modne kuće i najpoznatiji inostrani kreatori, ali tvrdi da cena nije ono što, bez izuzetka, određuje kvalitet.
“Nisam od onih žena koje smatraju da je skupo jednako dobro. Kada odlazim u šoping to obično činim pametno, a ne stihijski. Kupujem samo ono što mi je potrebno i uvek prvo probam, pa ako je dobro tek onda se bavim problemom zvani cena. Nikada mi nije žao da malo više platim dobar par cipela jer one traju večno. Volim i dobar kaput, a oni znaju da budu malo skuplji pa tako ako sve saberemo i oduzmemo najčešće se moj novčanik isprazni kada dođe na red jesenja kolekcija. Imamo sreću što danas možemo za mnogo manje novca poneti kreacije naših mladih dizajnera koji, po talentu, mogu parirati zvučnim imenima iz sveta mode koji se nalaze van granica naše zemlje.
Često je možemo videti u modelima modnog brenda Ciel, o kojem smo već pisali. Kaže da mnoge dame muku muče kada treba da izaberu elegantne komade za sebe, ali da ona taj problem nema.
“Najveći problem, barem u mom ženskom krugu prijatelja predstavljaju haljine. Devojke se često žale da za važne datume ne mogu da pronađu onu idelanu haljinu. Međutim, ja taj problem nemam. Baš za ovo fotografisanje ponela sam dve haljine sa potpisom Jovane Životić i Ateljea Ljubica. Obe bih rado ponela i na venčanje meni dragih ljudi, ili na neki važan rođendan i sigurna sam da ne bih ostala neprimećena. Sviđaju mi se ovi modeli jer ističu ženstvenost i tokom fotografisanja osećala sam se kao princeza. Svakako moram da naglasim da su materijali veoma kvalitetni, što je meni veoma važno, pa su ovi komadi i nakon višečasovnog fotografisanja izgledali besprekorno. Plus je i to što se haljine šiju po meri pa tako nemate bojazan da nema broja u vašoj omiljenoj boji.”
Jedna je od onih koje rado obuku komad garderobe star i po nekoliko decenija.
“Mnogo puta čula sam rečenicu: “Moda se vraća – čuvaj stvari, trebaće ti” i stvarno je tako. Moja mama sačuvala je haljine iz mladosti koje ja danas rado nosim pa mi bude drago kada onima koji pitaju gde si to kupila kažem da je kupljena pre više od 20 godina. Nedavno sam se u venčanici moje mame, koju je prvi i poslednji put obukla pre 35 godina i ja udala, tako da mlade mame čuvajte stvari za svoje ćerke.”
Ne pripada grupi devojaka koje kupuju garderobu samo zato što je snižena, iako im ona suštinski nije potrebna. Uvek prednost daje kvalitetu, a ne količini garderobe u ormaru.
“S obzirom na to da je leto u jeku, a ja imam i više nego dovoljno letnjih krpica, ja se već spremam za nove stvari iz kolekcije jesen – zima. Ove jeseni sigurno ću kupiti kaput boje senfa, to mi je promaklo prošle jeseni pa se ove neće ponoviti. Naravno već sam počela da tražim dobre čizme za kišu.”
Mnoge dame u našem okruženju nose garderobu i torbe koje su kopija poznatih brendova. Zanimalo nas je da li i Tijana nekada kupi neki fake komad.
“Ne, ne, ne, iskreno pločica na torbi, ako nije prava, nije mi ni potrebna. Brendirane torbe, za koje treba izdvojiti vrtoglavu cifru, izgledaju odlično i laže svako ko kaže da ne bi voleo da ih ima. Ipak, nikada ne bih kupila kopiju samo da bih bila u trendu. Glasam za stil, a ne za trend pa tako lepa torba može biti i ona koju devojka pravi kod kuće, pa prodaje na društvenim mrežama, a i ona u obližnjem butiku iako nema pločicu sa imenom poznatog brenda.”
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp