Search
Close this search box.

Tijana Vukanović – Ona koja je neuporediva!

Tijana Vukanović je žena koja svoj posao radi iz čiste ljubavi. Nakit i modni aksesoari sa potpisom Nuelis osvojili su dame na Instagramu već na prvi pogled, jer su ostile da osim lepote, ovi komadi imaju dublju poruku, da su inspirisani istorijom i da su savršen poklon za žene sa ukusom koje imaju sve!

Foto: Strahinja Tadić

“Trenutak kada sam postala majka je bio presudan da počnem da radim nešto što želim. Tada se javio prvi impuls da budem kreativna i da ta kreativnost dobije oblik. Nuelis predstavlja ženu koja je u harmoniji sa mesecom, a to znači i da je u skladu sa svojom dušom. Nuelis je miris ružinog drveta iz Brazila, ali i spoj samopouzdanja i osećaja bezbrižnosti.”

Mama Ane Vile i Vukana inspiraciju pronalazi u istoriji i umetnosti.

“Ono što mene lično inspiriše i što je utkano u Nuelis modele je renesansa. Firenca. Simoneta Vespuči, koja je zbog svoje lepote i pojave postala inspiracija mnogima. Sandru Botičeliju je bila muza za stvaranje jednog od najlepših dela istorije umetnosti – dela Rađanje Venere. 

U njenu pojavu zaljubljen je bio i član porodice Mediči, a svoju opčinjenost Simonetinom lepotom pokazao je i kroz organizovanje turnira u njenu čast. Pobedniku je sledio Botičelijev portret Simonete. Sva lepota i neverovatan Simonetin karakter bili su opisani u samo jednoj rečenici koja glasi: Ona koja je Neuporediva! Upravo zato kolekcije marama od tvil svile nosi taj naziv.”

Foto: Strahinja Tadić

Otkrila nam je i ko joj je inspiracija iz srpske istorije.

“Već sedam vekova, svakog proleća, dolinom Ibra – od Kraljeva do Raške širi se miris jorgovana. Ova dolina predstavlja ljubavno zaveštenje kralja Uroša I Nemanjića njegovoj supruzi kraljici, Jeleni Anžujskoj. Dolina jorgovana simbol je romantične ljubavi između francuske princeze, kasnije srpske kraljice Jelene i kralja Uroša iz XIII veka. Osim ove romantične priče, treba napomenuti i da je kraljica Jelena Anžujska iza sebe ostavila značajan trag u prosvetiteljstvu. Radujem se da ovu nesvakidašnju priču ispričam na svili.”

Ukoliko, osim marama, želite još neki komad koji će biti savršen dodatak vašem stilu, Nuelis ima savršenu ponudu predivnih komada.

“Nuelis je zamišljen kao spoj svile, dragog kamenja i mirisa. Za sada je u prodaji narukvica Simonetta, koja je napravljena od najfinije italijanske tvil svile i srebra 925. Florence narukvica – ogrlica, koju čine italijanska napa koža i prirodni biser, koji je simbol Meseca.

Posebno se radujem proizvodu koji će biti predstavljen pre ove divne praznike. Reč je o maramama od tvil svile u tri dimenzije. U narednom periodu Nuelis će ponuditi luksuzne mirisne sveće u porculanskim posudama. Imam mnogo ideja i neizmerno se radujem njihovoj realizaciji.”

Foto: Strahinja Tadić

Marame od svile su komad koji će vas izdvojiti od svih dama koje sve više liče jedna na drugu. To nije samo aksesoar – to je istorijska priča ispričana na svili i komad koji možete ostaviti u nasleđe svojoj ćerki.

“Ideja je da se neverovatne priče iz istorije pretvore u slike na svili i da se na taj način, još jednom, ispriča sve ono što istoriju čini tako zanimljivom. Tim koji ilustruje na svili za sada čine dve umetnice neverovatnog talenta. To su Vesna Pešić i Jovana Bogdanović. Uz njihovu pomoć moja ljubav prema pričama, istoriji i umetnosti dobija prelepu formu. Moram da napomenem i da se ilustracije štampaju na italijanskoj tvil svili u nekoliko dimenzija.”

Za Nuelis komade nema vremenskog ograničenja niti trendova koji će učiniti da ovi modni detalji budu prevaziđeni.

“Svaki proizvod zamišljen je tako da se savršeno slaže uz vanvremensku belu majicu i malu crnu haljinu.”

Kao i svakoj uspešnoj ženi, balansiranje između posla i majčinstva predstavlja veliki izazov.

“Sa dve bebe, od 2 meseca i godinu i po dana u kući, obaveza je uvek jako mnogo. Osim velike količine energije, ljubavi i dobre organizacije, tu je i neverovatna podrška koja me okružuje. Nuelis postoji zbog podrške mog muža, porodice i prijateljica i svi oni zajedno, svako na svoj način, daju ogroman doprinos da ova priča živi.”

Foto: Strahinja Tadić

Sve više je žena koje odlažu majčinstvo zbog brojnih poslovnih obaveza. Tijana ima poruku za sve njih.

“Taj strah mi je jako blizak i moram priznati da je još uvek prisutan. U trenutku kada je Nuelis trebalo da bude predstavljen javnosti, saznala sam da sam u četvrtom mesecu trudnoće sa drugim detetom. Jedan deo mene je znao da nema odustajanja i da stvarno želim da pokrenem posao, dok je drugi bio u strahu kako će izgledati moj život između kreacije svega onoga sa čim se susreće preduzetnik i pažnje i obaveza koje deca zahtevaju.

Nema jedinstvenog saveta osim da slušaju sebe, svoje želje i da rade u skladu sa mogućnostima.

Ne mogu da se pohvalim da uvek znam šta hoću, ali ono što znam je to kako želim da se osećam dok nešto radim. To mi je jedino merilo da li sam na pravom putu. Sada znam da jesam!”

Za kraj, ova harizmatična i uspešna dama i mama imala je savet za sve one zauzete žene kojima ne preostaje mnogo vremena da se bave modom.

“Najbolji savet za sve žene je da neguju samopouzdanje i osećaj bezbrižnosti. Kroz Nuelis želim da podstaknem žene da svoje želje i zamisli ostvaruju lako. Kada osvestimo to mudro žensko u nama, onda sve na nama sija još lepšim sjajem.”

Kompletnu ponudu Nuelis aksesoara možete pogledati na njihovom zvaničnom Instagram profilu!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp