Search
Close this search box.

7 tipova raskida i kako se nositi sa svakim

Savesni rastanak možda je uspeo Gvinet Paltrou i Krisu Martinu iz Koldpleja, ali za mnoge druge, raskidi su poprilično gadni. I, u zavisnosti od toga kakav je, svaki zahteva sopstvenu vrstu rukovođenja.

Predstavljamo vam, zato, sedam različitih vrsta raskida i kako preboleti svaki od njih! Čitajte dalje.

Sporazumni raskid

Vaša veza bila je poput vrtloga. To se uglavnom dešava kada se upoznate preko dejting aplikacije. I na večeri pre nekoliko dana ste oboje primetili da se iskra ugasila. Povedite razgovore o tome kako vam je zaista dragoceno vreme koje ste proveli zajedno i kako ste jedno drugome pomogli u ličnom razvoju, a onda se polako i oprezno vraćajte u dejting svet. Priznaćete, već duže vreme ste i bili spremni da nastavite dalje.

Raskid zvani ,,Očekivala sam“

On spava previše dugo, dok se vi budite rano kako biste vežbali. Uz to, zbog njegovih navika posle posla, svađate se konstantno. Poverujte svom mučnom osećaju da nešto nije u redu i obavite taj razgovor koji oboje izbegavate već mesecima. U ovakvoj situaciji, nikada nije loša ideja da sebi odvratite pažnju time što ćete usmeriti svoju energiju u neki novi cilj koji ste sebi postavili, poput trčanja maratona ili da zablistate na novom poslovnom projektu.

Neočekivani raskid

Sve je bilo uglavnom savršeno. A onda, kao grom iz vedra neba – BUM – gotovo je. Ovaj tip raskida je najteže ,,svariti“, najviše iz razloga što nemate nijedno objašnjenje zašto su stvari krenule po zlu. Najbolji lek: Vino. I veče sa najbližim prijateljima, odnosno onima koji dobro utiču na vaše samopouzdanje i koji vas podsećaju na to koliko ste sjajni.

Stvarno, stvarno težak raskid

Niste bili samo zaljubljeni, već ste i živeli zajedno. I nadali ste se da ćete stati čak i na ludi kamen! Eh. Uglavnom, ovaj tip raskida vezan je za velike stvari: decu, veći stan, nameštaj, budućnost… Vreme koje ste proveli zajedno utiče na toliko će vam dugo biti potrebno da nastavite dalje. Prihvatite svoju bol, gledajte romantične komedije, plačite, ali ne dozvolite sebi da zauvek upadnete u taj ponor, već se pokrenite!

,,Jednostrani“ raskid

Zaključak: Niste na istoj strani – i niste sigurni da li ćete ikada biti. Možda će se vremenom (i uz poveći trud) stvari promeniti, ali za sad je najbolje da svako krene svojim putem. Bilo da ste vi raskinuli ili se sa vama raskinulo, ovaj će boleti. Mnogo. Međutim, prebrodićete ga i izaći ćete jači iz njega. Kao što smo rekle i u prethodnoj stavci, potrudite se da se ,,vratite u formu“ što pre je to moguće.

,,Logistički“ raskid

Veza na daljinu je užasna. Nakon što ste živeli na 500 kilometara jedan od drugog šest meseci, komunikacija među vama je zamrla. Dobra stvar kod ovakvog raskida je ta što se vaša svakodnevica neće mnogo promeniti. Kad smo kod toga, bilo bi dobro da izbrišete broj telefona jedno drugog kako biste odoleli iskušenju da ga okrenete oko 2 ujutru.

Raskid zbog prevare

E, ovo bi možda bila i najgora vrsta raskida. Naš najbolji savet: Držite svoj temperament pod kontrolom, na kojoj god da ste strani.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp