Search
Close this search box.

Top 3 najinstagramičnije kafeterije u Beogradu!

Ne znam kako vi, ali ja ne mogu da zamislim početak dana bez šolje pune jake, crne kafe i onog opojnog mirisa, koji se oko mene širi za dobro jutro. Kafa je za mnoge od nas strast, ili više od strasti, nešto čemu ne moramo da se vratimo, jer je nemoguće čak i da pomislimo na odricanje od tog, za nas tako dragocenog užitka.

Međutim, za mene, nakon te prve, sve ostale kafe dele se u dve kategorije: prva je ona koja me diže iz mrtvih, kad me umor savlada i izgubim fokus, u tim trenucima skuvam sebi jaču kafu, kako bih povratila kompas i nastavila sa danom. Druga kategorija ispijanja kafe je ona koju zovem sociološki događaj i koja obično počinje rečenicom “E, ajmo na kafu!” ili kratkim SMS-om “Stavi kafu, stižem!”. E takve kafe posebno volim, one koje su povod da se okupimo i jedni drugima ispričamo važne i one sočne, ali manje važne priče.

Kako živimo u Beogradu i neretko nismo kadri da prelazimo i pola grada da bismo popili kafu kod drugarice, pa je najčešći dogovor da se nađemo u centru, ili popularno “Kod Konja”, a onda da odaberemo neki prijatan ambijent, u kome možemo popiti dobru kafu i sa uživanjem razmeniti i po koji sočni trač.

Tim povodom, danas bih sa vama da podelim moje top 3 kafeterije u Beogradu, koje po mom mišljenju, a verujem i po vašem, osim dobre kafe, mogu da ponude sjajnu uslugu i prijatan ambijent. Ovo su top 3 najinstagramičnije kafeterije, koje su naša šoljica čaja!

Kafeterija

Gde god da se obrete u Beogradu, pronaći ćete i dobro poznati logo kafeterije, dve šoljice kafe, koje se spajaju u peščani sat i koje barem meni izgledaju, kao da me opominju da mi vreme za kafu ističe, što me poziva da požurim i što pre konobaru saopštim svoju porudžbinu.

https://www.instagram.com/p/B0-fLdRIwIK/

Ako je vaš izbor da popijete kvalitetnu kafu, posavetujte se sa baristom, koji će sa vama podeliti svoje znanje o ukusima kafe i pomoći vam da izaberete najbolje za sebe. Ja uvek biram Kolumbiju.

Uz kvalitetnu kafu, uživaćete u ambijentu koji je kombinacija industrijalističkog, američkog stila 60-ih i modernog enterijera i što je danas glavno, napravićete sjajne fotke!

Kafeterija Šećer

Kad pomislim da želim da popijem kafu sa stilom, da uživam u lepoti ambijenta i osećam se kao prava dama, ja biram kafeteriju Šećer. Sva u nijansama roze, bele i plave, predstavlja kombinaciju kvalitetne kafe i ambijenta u kome bih mogla da ostanem, čini mi se zauvek.

https://www.instagram.com/p/BxZw3akJ3Hk/

Za mene je kafeterija Šećer nešto kao fairy tail, mesto na kome je sve po mojoj meri i s pravom nijansom roze.

Bookastore

Ako podjednako volite umetnost, knjige i kafu onda je Bookastore pravo mesto za vas. Reč je o maloje knjižari-kafeteriji u Cara Lazara 12. gde uz omiljenu kafu, možete pročitati i po koji redak omiljene knjige. Ako ovih toplih dana, želite svoj mir, hlad i šoljicu dobre kafe, ovo je moja topla preporuka.

https://www.instagram.com/p/B0aJ_xxoMun/

Danas je dan za dobru kafu i još bolju priču i pregršt osmeha, a ako samo malo bolje razmislite, takav je baš svaki dan!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp