Search
Close this search box.

3 razloga zašto već danas treba da počnete da trčite

trčanje

Ako ste jedna od onih osoba koja često promišlja o početcima treninga, a posebno o tome kako bi bilo dobro da uspostavite rutinu trčanja, verovatno još uvek niste pronašli način da ovu naviku implementirate u svoj dnevni raspored.

Donosimo nekoliko činjenica i saveta o trčanju, koje vam do sada niko nije rekao, a koje će vas vrlo verovatno naterati da počenete da trčite.

Pročitajte: Pokrenite promene trčanjem već ovog vikenda!

#Prevazići ćete bol

Onog dana kada prvi put izađete i počnete da trčite bez ikakve uvertire ili dobre kondicijie, zasigurno je da ćete se po povratku kući suočiti sa bolom u mišićima nogu, ali i ostatka tela. Ipak, vaše opšte stanje, skok adrenalina, poboljšano raspoloženje, bolja mentalna povezanost sa sobom, koju ćete takođe osetiti već nakon prvog treninga navešće vas da prevaziđete bol i već sutra se ponovo vratite na stazu.

#Opsesija

Kako je trčanje kardio tip treninga, koji sagoreva kalorije, uz adekvatnu ishranu na svom telu brzo ćete videti značajne promene. Pored pozitivnih efekata na vaše telo, trčanje će imati pozitivne efekte i na vaše misli, rasteretiće vas svega negativnog i uz ovakve benefite postaće vam opsesija.

#Kompetitivnost

Uz to, ukoliko imate instaliranu aplikaciju koja beleži vašu dnevnu kilometražu, rad srca i sagorele kalorije, počećete da se takmičite sami sa sobom, a probijanje sopstvenih granica pokazaže vam da i u životu za vas ne postoji nemoguće ta će vas trčanje osnažiti i kao ličnost.

Foto: @pamela_rf

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp