Trend koje su volele vaše bake, volećete i vi!

Vez je jedan od najpopularnijih trendova za ovu jesen i predstojeću zimu. Ne postoji komad ove sezone, a da na njemu ne može da se vidi vez. Ova rad nije nešto što je novo, svima nam je dobro poznat, ali sada možemo i da ga nosimo na svojoj odeći.

Najčešći motivi su cveće, ali možemo videti i ptice, životinje, razne etno motive i slično. Jesen i zima su najčešće bili rezervisani sa svedene krojeve, tamnije i zagasitije boje. Ove sezone se ta tradicija menja. Sa vezom nema granica po pitanju boja i materijala. On je uvek šaren i možemo ga videti na raznim podlogama. Svila, pamuk, teksas, somot, koža – sve je ove sezone izvezeno. 

Maria Grazia Chiuri je svojim dolaskom na čelo modnog brenda Dior, vratila u trend vez, naročito onaj na tilu. Oni su počeli sa astrološkim motivima u kojima su pronalazili inspiraciju. Nakon toga se trend proširio i sada možemo videti mnoge vrlo elegantne i lepe haljine od tila ukrašene vezom. 

Kasnije su i Gucci, Alexander McQueen, Christopher Kane i brojne druge poznate modne kuće ispratile ovaj trend. 

Jakne sa vezom su postale potpuni hit. Uopšte nije važan materijal od kojeg je jakna, čak ćemo ove sezone viđati i izvezene bunde. Koža i teksas su, za sad, bili najzastupljeniji kada govorimo o vezu i jaknama. 

Ukoliko se oblačite elegantnije onda možete odabrati neki sako klasičnog kroja koji je ukrašen na ovaj način. Takođe i standardne, klasične, elegantne bele košulje dobile su novi izgled.  

Ako smatrate da je ovaj trend previše onda se možete odlučiti da ponesete samo neki od detalja. Patike, cipele, torbe, mogu biti odličan izbor. Takođe, vez kombinovan sa perlicama, kristalima, biserima može biti veoma elegantan i luksuzan. 

Kao i svaki trend osim na odeću možemo ga uvesti i u svoj dom. Pa su se tako vratile posteljine sa vezom, paravani, jastučnice, abažuri na lampama i slično. Ovo će definitivno osvežiti vaš dom.  

Ovaj trend nam je došao iz prošlosti i pre što nego krenete u šoping pogledajte mamin ili bakin ormar možda pronađete neki zaboravljeni trendi komad za ovu godinu. Moramo da istaknemo i ono najvažnije: kada nosite neki komad star i po nekoliko decenija, sigurni ste da niko neće imati tako nešto poput vas.

Svima nam je jasno da se moda vraća, pa zašto onda ne bismo bile moderne i u trendu, bez suvišne kupovine. Za izrazite kreativce predlažemo da sami ukrase svoje omiljene komade. Inspiraciju pronađite u fotografijama iz ovom teksta.

Za još modne inspiracije, kliknite ovde! 

Sandra Lejić

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp