Search
Close this search box.

Tri čarobna mesta u Hrvatskoj koja morate posetiti!

Iako je leto zvanično završeno, neki od nas su tek sada dobili malo predaha od posla. Ne očajavajte, jer još uvek ima toplih gradova u kojima se možemo jako dobro odmoriti ili zabaviti!

Možda ne možemo priuštiti sebi kartu za Španiju ili Dubai, ali predivne destinacije su svuda oko nas. Malo smo zavirili u Hrvatsku i pronašli neka očaravajuća mesta.

dubrovnik

Ako spomenemo Hrvatsku, osim Zagreba prvo čega ćemo se dosetiti sigurno je Dubrovnik. Zaista predivan grad južne Hrvatske, u kojem osim što možete biti istoričari možete biti i parti manijaci. Iz grada izvire davna prošlost 15. i 16. veka kada je grad Dubrovnik bio grad-država. Još od 1979. je pod UNESCO-m. Dubrovačke zidine su simbol grada ali zadiviće vas i arhitektura predivne Dubrovačke katedrale. Mnoge će impresionirati i Knežev dvor. Obavezno se prošetajte Stradunom! Očaravajuće kristalno čisto Jadransko more je neizbežno za posetiti, a plaže poput Copacabane i Banje su pravi izbor.

dubrovnik1

 Ako ste malo više osoba koja voli žurke, verujte Dubrovnik i tu puno nudi.

  • Klub na plaži Banje – East West Beach Club.
  • Latino Club Fuego (stari grad, Dubrovnik)

lazerati

Ako ste osoba koje želi spojiti istoriju i noćni život Lazareti Club (stari grad, Dubrovnik) je onda pravi izbor za vas.

U Dubrovniku neprestano vrvi od ljudi i česta je gužva, to je možda i jedina mana ovog prekrasnog grada,tako ako želite dubinski odmor, čitajte dalje, jer imamo ponešto za svačiju dušu!

Dok smo šetali kartom Hrvatske, naišli smo na još jedan grad pun života, a njegovo ime je Split.

split

Prekrasan grad u kojem možete biti baš sve što poželite – od avanturiste, istoričara, partijanera, pa do osobe koja traži samo mir i odmor.

split2

Ulice Splita pričaju priču iz prošlosti ma gde god da se nalazite. Ono što je neizostavno kada dođete u Split je zasigurno Riva, pa ću tu odmah da vam preporučim najbolju kafu u „Bobisa“ koji uz to još i nudi razne kolače i sladolede, a gledate ravno na predivno Jadransko more.  Novi deo Rive će očarati baš svakog posetioca, verujte mi! Dok šetate ulicama Dioklecijanovog grada ne zaboravite posetiti i samu Dioklecijanovu palatu čija je carica baš ove godina bila popularna pevačica Severina. Najpoznatiji deo Dioklecijanovog carstva je  Peristil. Dok razgledate Split, iz vida vam sigurno neće pobeći ni zvonik katedrale sv. Duje. Kada ste već tu, obavezno prošetajte Voćnim trgom!

seve

Nešto što će vas garantovano ostaviti bez daha su očaravajuće plaže Splita. Prepune Bačvice su najpoznatija plaža Splita, predivni i mekani pjesak će vam se zauvjek uvući pod kožu. Osim Bačvica neizostavne su plaže poput Žnjana koja ima veliko parkiralište, Ovčica i plaže podno prelepog parka Marjan koji će vas takođe ostaviti bez daha. Za prelep pogled na Split, malo ćete se rekreirati penjanjem na Marjan, koji zaista ima puno stepenica, ali verujte mi  -ono što ćete videti sa vrha nećete zaboraviti nikada.

Kada pričamo o noćnom životu, za dobru zabavu će se sigurno pobrinuti klub Hemingway, Black and White, Central i mnogi drugi koji se stvarno mogu pronaći na svakom koraku.

zrno-soli
Restoran ,,Zrno soli”

Ako idete na romantične večere ili samo želite nešto prefinjeno, nećete pogrešiti ako posetite restoran „Bistro“. Ukoliko pak želite osetiti luksuz, restoran „Zrno soli“ je baš za vas, kao i restoran „Kadena“. Prelepi Split je pravi biser Dalmacije!

Razgledajući Dalmaciju odlučila sam da vam pokažem još jedno mirno mesto, koje će oduševiti sve one koji žele na par dana zaboraviti sve probleme, ljude koji se znaju istinski opustiti. Ostrvo Šolta. Manje od sat vremena iz Splitske luke brodom dolazimo na mesto koje je jako blizu Splitu, ali mu se jako razlikuje. Noćni život ovde je malo ređi, ali nije potpuno izostavljen, nekoliko manjih klubova će vas dobro zabaviti. Ovo ostrvo zapravo odiše mirom.  Iz trajektne luke stajete u Rogač, te za odmor možete izabrati tri mesta, a to su: Stomorska, Nečujam i Maslinica. Svaki od njih ima svoju priču.

solta

Stomorska je mesto na Šolti tik uz more. Toliko blizu da kada želite doći do parkinga morate proći duž obale metar od mora. Nešto što najviše volim kod tog mesta je definitivno to što možete šetati obalom i slušati šum mora. Prekrasni restorani iz kojih svakako preporučujem picu ili sprecijalitet dana izmamiće vam osmeh na lice. U koji god od apartmana da odsednete, verujte mi, imaćete pogled na more. Tokom leta ima dosta brodića uz samu rivijeru, tako da za dobru fotku ovde nećete pogrešiti.

stomorska2
Stomorska

Nečujam je mesto koje zasigurno mene samu najviše oduševljava. Jako je malo, ali toliko drugačije od svih. Apartmani se nalaze iznad samog centra tako da većina njih ima predivan pogled na more. Apartman Funda, Kiki te Vila Pariz (4 dame) su definitivno od onih koji će vas ostaviti bez daha. Mesto ima glavnu i veliku plažu, ali ako se želite malo osamiti samo prošetajte šetalištem i odaberite neku od mnogobrojnih malih plaža. U samom centru se nalazi bazen i nekoliko kafića od kojih obožavam Tamaris, zbog žive muzike. Pet prekrasnih restorana po pristupačnim cenama će biti još jedan od razloga da posetite ovo prelepo ostrvo. Za rekreativce ovo je zasigurno veliki plus, jer mogu satima šetati prelepim šetalištima i slušati šum mora.

necujam

Maslinica je mesto na koje ćete poželeti da se ponovo vratite. Na samom ulazu zapanjiće vas prelep pogled na tako malo, a predivno mesto. Ovaj gradić se šetnjom može preći za manje od pola sata, ali sigurno ćete se zadržati i duže. Uživo muzika i predivna elektronska svetla navešće vas na ples, kao i slušanje muzike na odmaralištu gledajući na jahte koje su se tu usidrile. Ako ste osoba koja voli luksuz, dvorac Martinis Marchi Heritage Hotel je nešto za vas. Međutim, ako niste od tih osoba ne bojte se – ima još puno restorana po pristupačnim cenama. Prelepa Maslinica će vam se sigurno urezati u pamćenje.

Maslinica
Maslinica

Tekst: Nina Budimir Bekan

Instagram: @b.bnina

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp