Search
Close this search box.

Tri jednostavna načina da se oporavite od slavske trpeze

Slave i zimska porodična okupljanja polako uzimaju maha i polako nam se približavaju oni dani kada ne prođe jedna nedelja, a da se nismo opasno najeli slavske trpeze, počevši od predjela, pa sve do pečenja.

Da li se osećate pomalo usporeno i naduveno? Ili možda, kao i mi, osećate onaj ubod krivice što ste uzeli još jedan kolač, a niste baš morali? Šta možemo, preterivanje sa hranom dolazi sa praznicima i to je neizbežno – naročito ako je ta hrana veoooma ukusna (a kad nije?). Između prepunih stolova i višestrukog sipanja našeg omiljenog jela, našim stomacima je potrebno malo oporavka, zar ne?

Napravite pauzu i oporavite svoje telo tako što ćete napraviti zalihe odgovarajućih namirnica koje sadrže prave hranljive sastojke za vas. Evo naših predloga kako da se vratite svojoj svakodnevici svežiji nego ikad nakon preteranog slavskog užitka. 😉

slava

Pijte puno vode

Jedna od bitnijih stvari koje možete učiniti kako biste svoje telo oporavili nakon praznika je da pijete puno, puno vode. Morate očistiti svoje telo od viška toksina koji su se tu napakovali nakon previše jela i pića. Hidratacija vodom sa limunom može povratiti elektrolite vašem organizmu i pomoći jetri da proizvodi enzime koji pomažu pri varenju i izbacivanju štetnih materija.

Konzumirajte hranljive namirnice

Uz smanjenje užitka u slavskim kolačima dolazi i uvođenje namirnica koje čiste organizam. Beli luk, cvekla ili avokado podstiču prirodan proces ,,čišćenja“ tela. Naravno, tu obavezno ulaze i namirnice bogate vlaknima koje će vam pomoći da oporavite stomak.

Pokrenite se

Nisu vam potrebni sati i sati u teretani kako biste oporavili svoje telo nakon previše hrane. Jednostavno istezanje i kraće šetnje mogu pokrenuti cirkulaciju i tako umiriti nervni sistem i podstaći varenje.

Da li vi imate neki post-slavski detoks savet za nas? Podelite ga sa nama u komentarima! 😀

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp