#temadana: Ova tri jutarnja rituala podstaći će vas da redovno vežbate

Kada je u pitanju naša fitnes rutina, vrlo često tražimo izgovore da je odložimo za sledeći dan ili govorimo sebi kako nemamo vremena. Ponekad nas probudi gomila mejlova ili poruka koje nas poremete ili nam oduzmu vreme i onda započinjemo dan u žurbi. To vrlo često sabotira naše najiskrenije namere da odradimo vežbe.

Međutim, postoje tri jednostavna koraka uz pomoć kojih ćete ostati dosledni svojoj rutini za vežbanje:

Joga – Kako početi?

Probudite se u isto vreme svakog dana

Kada se budite u isto vreme svakog dana, tada vaše telo uspostavlja svoj ,,prirodni sat“. Na taj način će, kada vaš alarm zazvoni, biti spremnije da se probudi. Ako ste pripremili trenerku veče pre, ustaćete puni energije i spremni za jutarnje čučnjeve!

Provedite 10 minuta u meditaciji

I ovo smo nekoliko puta već rekle, ali molimo vas – probajte da se ne hvatate za telefon iste sekude kako otvorite oči. Isključite alarm i budite u tišini. Ova vežba smiruje vaš um i odličan je način da započnete dan. Odmah po buđenju izdvojte nekoliko trenutaka da se fokusirate na disanje. Ova mini-meditacija je vrlo efikasna i pomoći će vam da odagnate negativne misli, umor i zbunjenost. Početi dan fokusiranog uma pomoći će vam da ne izgubite svoje ciljeve iz vida.

https://www.instagram.com/p/CnU1UQes2U9/

Istegnite se

Podstaknite cirkulaciju uz samo nekoliko minuta laganog istezanja. Kada protegnete svoje ekstremitete, osetićete kako vam se telo lagano budi. Neka istraživanja su čak pokazala da redovno istezanje vodi ka dugoročnim efektima kada je u pitanju snaga u telu. Uz to, ovi pokreti će vas motivisati na vežbanje!

Ova tri izuzetno jednostavna koraka mogu vam pomoći da u novi dan uđete svežiji i da se izborite protiv svega što vam stoji na putu do dobrog jutarnjeg fitnesa!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp