Tri koraka do većeg samopouzdanja

Da naučimo da volimo svoje telo i nije baš lak zadatak – pogotovo ne u ovom našem novom, modernom okruženju koje izgleda da obožava filtere i pre-i-posle slike. Ponekad se čini kao da konstantno moramo da ,,popravimo“ neki deo tela pre nego što bude dovoljno ,,prihvatlijvo“ i ,,savršeno“ da se izbaci na Instagram i da se svidi i nama samima.

Uprkos onome šta nam društvo nameće, MOŽETE se zaljubiti u svoje telo. Evo tri magična sastojka koja će vam u tome pomoći:

  • Ostavite se upoređivanja

Ne možete da upoređujete ono što se dešava u vama samima sa spoljašnošću nekog drugog. Tako nikada nećete dobiti potpunu sliku. Ima toliko žena koje izgledaju kao da imaju sve: stabilan posao, idiličan porodični život i zabavne prijatelje, a zapravo su slomljene time što mrze svoje telo ili bilo kojim drugim životnim problemom o kom mi ne znamo baš ništa. Pa ipak njihovi profili verovatno zrače samopouzdanjem. Tako da, pre nego što pojurite da prokomentarišete kako oni imaju bolji život zato što su mršavije, setite se da ne znate šta se tačno dešava u njihovim životima i u njima samima.

  • Recite sebi nešto lepo kada se pogledate u ogledalo

Ako želite da drastično promenite odnos prema svom telu, radite ovo svakodnevno narednih mesec dana. Promeniće vam život. Razmislite samo o tome koliko vremena provedemo u kritikovanju sebe i naglašavanju naših mana. Kada napustite ovu naviku, vaš dijalog se menja.

Šta ako prođete jednog dana pored ogledala i zapravo prokomentarišete nešto što vam se na vama dopada. To može biti boja očiju, nova frizura, kako ste uklopili nakit sa autfitom ili kako vam koža danas naročito sija. Postoji SIGURNO bar jedna stvar koja je pozitivna.

Kada napravite taj mali korak, počećete da primećujete kako vaše unutrašnje samopouzdanje jača iz dana u dan!

  1. Prihvatite na čemu ste

Prihvatanje vam dozvoljava da se menjate. Kada počnete da puštate, da se predajete sami sebi i da se mirite sa svojom trenutnom ,,veličinom“ – e, to vam omogućava da se promenite. Tek tada možete da prestanete da se opterećujete svojim telom ili izgledom, a da krenete da saosećate sami sa sobom i da bude dobri prema sebi.

To što prihvatate na čemu ste znači da se više ne borite i ne opirete sami sebi. Tek kada pustimo i prihvatimo neke stvari možemo naći hrabrost da se pokrenemo u pravcu promene kojoj težimo.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp