Tri mantre za bolju motivaciju

S obzirom na to da stvari u našem okruženju nisu uvek ružičaste i da je zima generalno period kada smo uspavani i znatno negativniji, možemo slobodno reći da nam povremeno baš dobro dođe malo pozitive.

Već znate da MCT voli mantre. Da ih piše, ponavlja i živi po njima, jer nam pomažu da se suočimo sa svim velikim životnim izazovima. Kao što smo programirani da reagujemo na zvono telefona, tako možemo ,,instalirati“ i ove fraze u svoju podsvest.

Mantre su sjajan način da odbacimo negativne postupke i otvorimo mogućnosti za one poztivnije. Evo naših omiljenih, koje vam mogu pomoći da se uhvatite u koštac sa poslom, anksioznošću i koje vam mogu pomoći da pronađete smisao.

Dopuštam sebi da na prvo mesto stavim stvari koje mi donose radost, kreativnost i povezanost.

Kada ste izgubljeni, preporučujemo da se posvetite mnogim aktivnostima koje vas mogu usrećiti – bilo da su vezane za umetnost, prirodu, životinje ili muziku.

Imam dovoljno samopouzdanja i znanja da nešto preduzmem.

Nemojte sedeti i čekati da vaš život iz snova padne sa neba. Stvoriti život pun užitaka zahteva određeni nivo akcije. Uzmite papir i olovku i napravite plan, a onda iskoristite mantru iznad kao pomoć pri ostvarenju tih planova.

Mora da je bolje nego što mislim da jeste.

Prevaziđite svoje misli uz ovih devet reči. Podseća vas da vaše misli ne mogu obuhvatiti mogućnosti i sjajne stvari koje su vam dostupne kada dozvolite sebi da se krećete samo u okvirima svojih osećanja!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp