Search
Close this search box.

Tri svakodnevne navike izuzetno zdravih ljudi

Kao autsajderima kojima je recept za sreću film uz grickalice, dnevna rutina ekstremno zdrave osobe nam je uvek nešto fascinantno. Međutim, kako smo odlučile da se malo više pozabavimo, odnosno odbacimo ovu ekstremnu ishranu, želimo da i same usvojimo neke od ovih zdravih navika.

Na našu (a nadamo se i vašu) sreću, pronašle smo koje su to navike ljudi koji su veoma svesni svog zdravlja. Dakle, evo na šta bi trebalo da obratimo pažnju:

uzina

Kontrolišite svoje porcije

Ne postoji ništa gore od završavanja ukusnog obroka bolom u stomaku. Međutim, čak i da ,,prejedanje“ nije vaš problem, kod nas su ponekad porcije prevelike. Kako biste se bolje kontrolisali, usporite i budite svesni šta jedete. Nemojte trpati hranu u sebe. Probajte i da zamenite svoje večere salatama i servirajte ih u činijama – tako ćete definitvno biti sigurni da ste doneli zdravu odluku!

Užinajte bolje

Biti zdrav ne podrazumeva izbacivanje užine, već to da grickate ono što neće da prouzrokuje umor ili nagon za šećerom ili brzom hranom posle. Predlažemo da grickate povrće i humus, orašaste plodove ili jabuku sa puterom od kikirikija, pre nego što posegnete za čipsom ili slatkišima.

Balansirajte između kardia i treninga snage

Mnoge žene vode se netačnom pretpostavkom da je kardio trening najbolja vežba za gubitak kilaže i generalno za zdravlje. Međutim, uvođenje treninga snage u vaše vežbanje može vam pomoći da izgradite mišićnu masu i da sagorite ozbiljne kalorije. Sjajan je način da zabiberite svoju fitnes rutinu i da sprečite povrede.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp