Search
Close this search box.

Zašto bi trebalo da se radujete svom 30. rođendanu

Mnoge žene se užasavaju pomisli da će napuniti trideset godina, zato što gledaju na to kao da im mladost odlazi u zaborav. Dvadesete jesu vreme kada otrkivamo same sebe, istražujemo, putujemo i širimo svoje horizonte. Međutim, tridesete su još bolje i trebalo bi ih oberučke dočekati.

Dvadesete su, u suštini, vreme kada možemo da zabrljamo, zezamo se unaokolo i ponekad omanemo sa minimalnim posledicama. Ne mora da znači da je sa tim gotovo onog trenutka kada nam na tortu stave svećice sa brojem 30.

Gledajte na to ovako – dvadesete su bile period testiranja pre nego što se lansira ,,finalni proizvod“. Međutim, promene će i dalje nastajati – zapravo, menjamo se celog života, na neki način. Evo zašto bi trebalo da jedva čekate svoj trideseti rođendan:

Znate ko ste

9ef8e1f7f48e71926e0261f7b4578fc3

Ovo je možda i najbolji deo čitave situacije: Imate jasnu predstavu o tome ko ste vi kao osoba. Znate svoje snage i slabosti, šta vas nervira, a šta tolerišete i sve ostale stvari koje vas čine celovitom individuom.

Znate šta ćete, a šta nećete prihvatiti od drugih. Verovatno imate uvid u to šta želite od života – ili bar znate šta nećete. Sve u svemu, vaš identitet je dobio na svom obličju.

Stabilniji ste

bday

Ovo ne znači nužno da imate posao iz snova. Možda još uvek smišljate kako da dođete do njega ili koji bi to posao mogao biti. Niti znači da ste udati, imate dvoje dece, psa i kredit.

Stabilni ste kada su u pitanju vaše odluke – čak i one loše – jer su vas oblikovale u to što jeste u ovom trenutku svog života. Tridesete pružaju više prilika da upoznate ljude koji su slični vama i koji istinski dele vaša interesovanja i vrednosti.

Možda ćete primetiti da se krug prijatelja značajno smanjio, ali i to je OK, zato su oni koji su u tom krugu ostali, upravo oni koje zaista želite uz sebe. Nije isključeno ni da još uvek tražite gospodina Pravog, ili ste ga možda već našle i izgubile do sad. Ono što je ovde bitno da naglasimo je da to što ste sebe prihvatile u celosti, to ne znači da ćete prihvatiti i sve ostalo u vašem životu.

Nije vam stalo do tuđeg mišljenja

no30

Deo te stabilnosti o kojoj smo pričale iznad ima veze sa tim da sve manje i manje, ako uopšte, brinete o tome šta ljudi misle o vama i vašim životnim izborima. Želite da date otkaz i putujete oko sveta? Što da ne. Želite da menjate karijeru u celosti i ponovo upišete faks. Samo napred! Uradite sve te stvari dok ste dovoljno fleksibilne i slobodne za to.

Zabavljanje je isto mnogo lakše. Izbor vam je uži jer ste dovoljno zrele da shvatite da ako vas dečko odbije, niste izgubile ništa, jer ga niste ni imale.

Znate gde su vam granice

661621804461ddca3b0391475b669487

Bilo da je šef, porodica ili prijatelji, znate gde ste postavile granice za druge ljude u svom životu. Malo je teže da vas bilo ko prevari, jer imate to famozno iskustvo o kome su svi pričali dok ste bile tinejdžerka.

Razumete da su vaši roditelji zabrinuti o vašim finansijama s obzirom na to da planirate da date otkaz, ali isto tako vam je jasno da ne morate bilo šta da trpite samo da bi oni bili srećni. Nijedan posao nije vredan nesreće koju može doneti.

Svesni ste da možete da izlazite i partijate ceo vikend, ali da to ne znači da ćete svakog ponedeljka zvati na posao i da lažete da ste bolesni, jer ste mamurni kao nikad. Vaši prijatelji poštuju da je sreda ili četvrtak dan za vaš hobi/dečka/porodicu i više nemate osećaj krivice kad oni izađu, a vi ostanete kod kuće.

Ukratko – znate kada treba da ukočite, a kada da se prepustite.

Dakle, ako je vaš sledeći rođendan baš trideseti, isplanirajte dobar provod za sebe i svoje drage ljude. Vaše najbolje godine života upravo počinju, pa im krenite u susret otvorenog srca!

foto: pinterest.com
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp