Trikovi koji će vam poboljšati život

Nismo malo puta čuli priče o tome kako je naš um moćan. Promenom ugla gledanja na stvari, sebi možemo olakšati ili otežati prolazak kroz naporan period u životu ili rešavanje nekog problema. Kako bismo naš život učinili boljim i kako bismo smelo i uporno prelazili svaku prepreku, hajde da iskoristimo moć našeg uma u dobre svrhe!

Evo popularnih trikova koje možete isprobati odmah. Budite uvereni da će imati uticaja.

  1. Mantre

Verovatno ste upoznati sa konceptom mantre – ponavljana reč ili fraza – ali, da li ste se oprobali u tome skorije? Napravite korak dalje od deljenja motivacionih i inspirativnih izreka na Instagram ili Pinterest profilu i sagledajte u kom segmentu života osećate tenziju ili patnju. Upravo tu treba primeniti mantru (koja je skoro pa nalik mini meditaciji).

Bilo da je vaša mantra vezana za samopouzdanje, odnos sa ljudima ili prolazak kroz teške trenutke, probajte sa ponavljanjem reči ili fraze u toku dana.

Ako već imate neku svoju mantru – recite nam!

  1. Sanjarenje

Ovaj trik je jednostavan i zabavan. Jednostavno odvojte vremena za nepovezane misli i ideje. Strogi planovi sa početkom, sredinom i krajem guše našu maštu. Tako da, bilo da želite da se prepustite fantaziji u svojoj glavi ili da zamislite svoj život ili karijeru iz snova, opustite se i pustite da vaš mozak učini čuda!

  1. there-is-always-something-to-be-thankfulZahvalnost + pozitivnost

Čitali smo dosta i o tome koliki uticaj pozitivno razmišljanje ima na život. Međutim, to je često lakše reći nego uraditi. Lagano skretanje ka pozitivnosti – koje mi smatramo vrlo korisnim – je ideja o zahvalnosti. Umesto da se fokusiramo na to šta ne želimo da nam se desi u životu, može biti revolucionarno da se fokusiramo na ono što želimo da stvorimo u životu, kao i na ono na čemu smo zahvalni. Možete to raditi redovno, u određeno vreme ili kada vaš um poželi da se fokusira na negativno (što vodi do više straha, besa i stresa) – zahvalnost je odlično mentalno oruđe.

  1. Preispitivanje misli

Jako često je prisutan nesklad između onoga šta se dešava i značenja koje mu pripisujemo. Na primer, kada dobijete poruku od prijateljice koja sadrži samo ,,ok”, vrlo često nam (bar na sekund) prođe kroz glavu misao da je ona ljuta i da smo uradili nešto loše. Zapravo, nismo sigurni ni da li je to uopšte tačno. Preispitivanje misli o životu može vam otvoriti oči. Testirajte ih pre nego što ih primenite.

Kažu da je misao bezopasna dokle god ne verujemo u nju. Nisu naše misli te koje uzrokuju patnju, već naša vezanost za te misli. Kada se vežemo za neku misao, mi verujemo da je tačna, bez ispitivanja.

Postoji li neki trik koji vi primenjujete? Podelite ga sa nama! 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp