Učinite ovo za srećniji život

Slažete li se sa sledećom kineskom poslovicom: “Put od hiljadu milja počinje jednim korakom”?

Veoma važna stavka u čovekovom životu jeste uspeh, odnosno postizanje ciljeva. Važno je imati snove i ciljeve, jer kada ih imamo život nam je ispunjeniji, samim tim i lepši. Koliko god da smo uspešni, sami sebi zadajemo nove zadatke i rušimo svoje sopstvene rekorde.

Posvećeni smo, fokusirani, odgovorniji i trudimo se da damo svoj maksimum. Nije poenta takmičiti se sa kolegom ili prijateljem, već sami sa sobom. Kada sebe pobedimo, odnosno budemo bolji nego što smo bili, e to je prava stvar. Možemo slobodno reći da smo svi na neki način arhitekte, jer kreiramo svoj život onako kako želimo. Na nama je da život oblikujemo prema sopstvenim prioritetima i učinimo ga neverovatnim.

Prvi korak je posedovanje sledećih osobina: Fizička aktivnost, sposobnost i najvažnije od svega – zdravlje. Kada sve to imate, odmah ste bliži ostvarenju zamišljenog.

Smatramo da su sledeće stavke bitne pred ostvarenje ciljeva:

  • Prvenstveno odlučite šta želite u svom profesionalnom i ličnom životu. Znamo da nije lako, ali veoma je bitno da budete iskreni prema sebi. Ukoliko ne znate šta želite, razmislite o tome na mestu gde ste najviše opušteni, u mirnom okruženju, daleko od rutinskog stresa.

 

  • Napravite listu prioriteta stvari koje najviše želite, ma šta god to bilo, da li da se pomirite sa starim prijateljem, ili da idete u Istanbul u koji ste oduvek želeli da odete…

 

  • Nemojte odlagati! Šta god da ste planirali da uradite taj dan, uradite to. Sve što možeš danas ne ostavljaj za sutra!

 

  • Vikend iskoristite za opuštanje, kako biste bili raspoloženi i puni energije tokom radne nedelje. Naš savet vam je da nedelju veče iskoristite tako što ćete imati već spremnu listu, navijen alarm i spremnu odeću i obroke za naredni dan. Tako ćete smanjiti stres i imati više vremena za rad. Slažete li se sa nama?

 

  • Morate znati šta želite i zbog čega, ukoliko to ne znate, svakako znate šta ne želite, što je olakšica, krenite od toga, i put će vam se sam otvoriti. Budite radoznali, otvoreni za stvaranje novih mogućnosti, proživljavajte različita iskustva, stvorite onakav život kakav želite! Uz upornost i veliku želju sve u životu je moguće!

Preporučujemo vam i motivacione knjige, koje nas uvek oraspolože i daju još veću snagu:

Napoleon Hil – “Misli i obogati se”

Stiven R. Karvi – “7 navika veoma uspešnih ljudi”

Džek Kenfild – “Uspeh što da ne?”

Slažemo se sa sledećim citatima:

“Kreativan čovek motivisan je željom da postigne, a ne željom da pobedi druge.”

“Uspeh je zbir malih napora, ponavljanih iz dana u dan.”

“Da bismo postigli velike stvari, moramo ne samo da delujemo, već i  da sanjamo. Ne samo da planiramo, već i verujemo.”

Ukoliko vam je nekada teško da se organizujete, obavezno primenite ovu jednostavnu tehniku.

Kako da budete produktivniji uz pomoć paradajza?

Milica Stanojević

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp