Search
Close this search box.

Učite iz tuđih iskustava: Lekcije o odnosu koje vas uče oni koji su već u braku!

Ako ste na korak do odlaska pred oltar, sasvim je sigurno da unapred ne možete znati šta da očekujete od bračne zajednice. Ipak, zasigurno oko sebe već imate ljude koji su u braku, i pravi je trenutak da počnete da učite iz tuđih iskustava.

#Brak ne leči probleme sa kojima se nosite

Ako ste jedan od onih parova, koji na brak gleda kao slamku spasa, i rešenje problema koji u vezi već imate, odustanite. Brak i ljubav su sigurna luka, to je istina, ali sigurni su samo onda kada sami odlučite da u njih uplivate mirno. Zato probleme morate rešiti pre nego što uđete u brak, razgovorom i razumevanjem, jer se neće rešiti sami od sebe čim stanete pred matičara.

#Hemija nije dovoljna

Strast i hemija nisu ljubav. Dakle, ne upuštajte se u brak ako u njemu ne vidite svog najboljeg prijatelja i osobu pored koje želite da provedete život, jer kad magija hemije i strasti nestane, naći ćete se u velikom problemu.

#Budite pažljivi

Brak kao i veza zahteva konstantna ulaganja, pažnju i nežnost. Pozovite voljenu osobu na dejt, negujte male rutine samo za vas dvoje, poklanjajte male znake pažnje i udvarajte se kako bi vaš brak bio kvalitetan kao i vreme pre nego što ste se upustili u njega.

#Vaš odnos će se menjati

Zajednički život je potpuno nova dimenzija jednog odnosa. Vašeg partnera upoznavaćete iz dana u dan i susretaćete se sa njegovim promenama interesovanja, promenama u ponašanju i želji za radom na sebi. To nema veze sa vama i nema potrebe za strahom da će vam se odnos izmeniti. Život će pred vas doneti brojne okolnosti u kojima ćete se i vi kao i vaš partner menjati, a sa vama i vaš odnos. Promena je zdrava i brak je sa sobom nosi, ali to neće narušiti vašoj ljubavi i harmoniji.

#Naučite da prihvatite

Bračni odnos podrazumeva život, a zajednički život podrazumeva da ste spremni da vreme provedete sa osobom kakav je vaš partner. Već za vreme veze bilo je potrebno da ga u potpunosti prihvatite, a ne da ga u braku menjate i očekujete da postane nešto što on nije. Prihvatanje je najvažniji korak, pre odlaska pred matičara i zato ga nikako ne smete preskočiti.

Brak je najlepša zajednica, koju sklapate svojom voljom, prvi korak u izgradnji vaše porodice i zato ne strahujte već u obzir uzmite sve ove lekcije, razmislite da li ste spremni i ako jeste prepustite se svojoj ljubavi, jer će samo tako to i zaista biti mirna luka kojom plovite.

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp