Search
Close this search box.

Ukrasite uskršnju trpezu u duhu proleća!

U našoj trediciji, praznici su jedan od najlepših povoda za okupljanje porodice, oko praznične trpeze, a kako je sutra Uskrs, najradosniji hrišćanski praznik, zašto da i vaša trpeza ne odiše bojama i radošću?

Ne postoji draže mesto, za okupljanje porodice, za razmenu po kojeg sočnog trača, radosne i važne vesti, ili samo dobre energije, jer ste konačno svi na okupu.

Uskršnja trpeza mora biti u skladu sa najradosnijim praznikom, u slavu kog je s ljubavlju pripremamo. Ona daje mnogo prostora da cela porodica u dekoraciju uloži dozu svoje kreativnosti, a trebalo bi i da bude ukrašena u skladu sa godišnjim dobom, koje nas sve raduje. Neka vaša praznična trpeza bude dekorisana u duhu proleća!

Neka kuća bude puna cveća

S obzirom da je Uskrs prolećni praznik, dekorišite trpezu, ali i dom u duhu proleća i ispunite kuću bojama i cvećem. Nekako su lale, narcisi i ljiljani, dekorativni, nežni i mirisni, pravi izbor da kuću ispuni pozitivna energijom.

S obzirom na vaše afinitete, ispunite vaze cvećem i po dnu poređajte uskršnja jaja, a ako ste ljubitelj minimalizma, neka na vašoj trpezi dominira jedna boja, puna života!

Simboli su važni

Uskršnja simbolika oduvek je u znaku pilića, zečića i naravno šarenih jaja, pa se potrudite, da pored jaja, na vašoj trpezi bude mesto i za ponekog uskršnjeg zeku, ili pilence, bilo da je reč o porculanskom stalku za jaja, ili o omiljenom, čokoladnom, uskršnjem zeki.

Ukoliko ste malo veštiji i kreativniji, napravite uskršnjeg zeku od salvete i postavite ga na centar svakog tanjira. Ova neobična dekoracija dopašće se svima, a posebno najmlađim članovima porodice!

Pastelne boje

Jaja u nežnim, pastelnim bojama, posebno su omiljena. Odišu nežnošću, radošću, a na stolu će izgledati zaista lepo. Ako ste ljubitelj pastelnih boja, odlučite se za nežnu nijansu stonjaka, cveća i salveta. Nežno roze dekoracija posebno je stylish i prolećna.

Dozvolite radosti ovog praznika, da probudi dete u vama. Ukrasite svoj dom i trpezu s ljubavlju i u duhu proleća. Zaista je bitno da ovaj dan provedete u okruženju voljenih ljudi, a prostor ispunjen opojnim mirisima cveća i veselim bojama, samo će doprineti da kuću ispuni glasan smeh, radost, ljubav i pozitivne vibracije!

Dočekajte Uskrs u miru i blagostanju, okruženi ljudima koje volite. My cup of tea tim, želi vam srećan, najradosniji hrišćanski praznik!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp