Search
Close this search box.

Ulje čajevca – efikasan saveznik u borbi protiv akni

Jedno od nedavnih super otkrića u beauty industriji definitivno je moće ulja čajevca, koji izvorno raste u Australiji. Pomenuto ulje postalo je jedan od glavnih sastojaka prirodnih proizvoda za negu lica, a posebno delotvorno, smatra se u borbi protiv akni, zbog svog snažnog antibakterijskog svojstva.

Nas je interesovalo može li ulje od čajevca zaista stati na crtu salicilnoj kiselini i postati manje agresivna alternativa u borbi protiv akni.

Reč je naime o esencijalnom ulju koje se dobija iz drveta čajevca, koje prirodno raste samo u Australiji. U svom prirodnom stanju ulje ima blago žutu boju i intenzivan miris.

Kada je reč o borbi protiv akni, ulje čajevca ima jako antibakterijsko svojstvo, koje čisti i umiruje kožu. Mnoge kozmetičke studije pokazale su da ima efikasan učinak na tretiranje upalnih procesa na koži, ali je blaži od agresivnih sastojaka poput salicilne kiseline. Samim tim mu treba mnogo više vremena da zaceli upaljena mesta, ali lečenje uljem čajevca ne ostavlja nikakve posledice na koži lica.

Kako biste izbegli neželjene pojave, ovo ulje uvek koristite samo na upaljenim mestima i isključivo po upustvima naznačenim na pakovanju.

Dakle, ulje čajevca sjajno je sredstvo za izolovano lečenje bubuljica, a još jedna njegova prednost je što sprečava nakupljanje sebuma u proširenim porama, čime smanjuje rizik od pojave novih bubuljica.

Kako koristiti ulje čajevca?

Kao i sva esencijalna ulja, ulje čajevca je veoma jako pa se pri upotrebi mora razblažiti drugim biljnim uljem. Na upaljena mesta nanosite ga tako što ćete uljem natopiti štapić za uši, kojim ćete posle preći preko svake akne.

Nekoliko kapi ovog ulja možete dodati i u svoju noćnu kremu, kako bi se vaše lice tokom noći potpuno iščistilo.

Ulje čajevca veoma je efikasno u borbi protiv pojačanog lučenja sebuma, pri negovanju posekotina i upaljenih mesta na koži, ali je i sjajan saveznik u borbi protiv peruti, što je više nego dovoljno razloga da ga što pre uvrstite u stalnu postavku vaše beauty police!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp