Search
Close this search box.

Uradite manikir i pedikir kao u salonu – evo kako!

Lepo vreme i otvorena obuća su iza nas, ali to ne znači da ne treba da vodimo računa o izgledu i negovanju naših stopala. Ruke su uvek izložene pogledima i zato u svakom trenutku moraju biti lepe i negovane. Ne morate potrošiti sate i sate u salonima, pedikir i manikir uz malo truda i nekoliko naših saveta možete uraditi i same u kućnoj atmosferi. Odvojite malo vremena za sebe, opustite se i uživajte. 

Prvi korak – rešite se starog laka 

Ono što ćemo prvo uraditi i za manikir i za pedikir je da odstranimo već postojeći lak. Najbolje bi bilo da koristite uljane odstranjivače bez acetona, jer oni neće oštetiti i isušiti nokatnu ploču. Ukoliko na noktima imate šljokice ili neki dugotrajniji lak, u tom slučaju iskoristite trik sa folijom. Na svaki nokat stavite parče vate natopljene odstranjivačem laka i učvrstite aluminijumskom folijom za svaki nokat. Pustite da odstoji nekoliko minuta i sa vaših noktiju će nestati i najtvrdokorniji lakovi. 

Pripremite kupku 

Kupka će nam biti potrebna i za manikir i za pedikir. Ove kupke možemo praviti na različite načine, ali njima postižemo sličan efekat. Omekšaće kožu i olakšaće nam dalji rad i ulepšavanje.

Ukoliko imate kadicu za pedikir možete je iskoristiti, one sa masažom će samo još više pospešiti ovaj vaš mali ritual ulepšavanja. Sipajte toplu ili mlaku vodu i dodajte sredstva koja će omekšati vašu kožu. To može da bude nežna kupka za kupanje, morska so, mirisne soli ili eterična ulja. Kada sve to pripremite, ubacite noge u kupku i držite ih minimalno 15 minuta.  

Za manikir možete napraviti kupku sličnog sastava, naravno u manjoj količini i sa manje morske soli. Kupka za ruke ipak treba da bude manje agresivna nego kupka za stopala. 

Ukoliko ste umorni, ove kupke će vam veoma prijati da se opustite.

Odstranite sve što je višak

Ukoliko ste ispratili prethodni savet sa kupkom ovaj korak će vam biti značajno olakšan. Koristite turpiju za pete, ali budite nežne. Nemojte preterati sa struganjem, bolje je da češće uklanjate tanje slojeve. Nokte isecite ravno, ali ne isuviše kratko, tako ćete izbeći problem uraslih noktiju. Isturpijajte nokatnu ploču na svakom prstu jednu po jednu, polako i strpljivo, pazeći da ne oštetite zanoktice.

Možete uraditi i piling i masažu stopala i ruku, a već smo vam pisali kako da same napravite piling kod kuće od sastojaka koje imate.

Recept za savršen piling pronađite ovde!

Ulepšavanje 

Sada dolazimo do verovatno najzanimljivijeg dela. Kada smo sve pripremili vreme je da odaberemo omiljenu boju i pređemo na lakiranje noktiju. Kako biste to što bolje izveli, kupite sunđere za razdvajanje prstiju, to će vam olakšati posao. Najpre nanesite bezbojni zaštitni lak na nokte, a potom boju koju želite. Na taj način ćete izbeći žute nokte kada budete skidali lak. Ukoliko ste kreativne možete same napraviti i neki poseban dizajn na vašim noktima, ali i lepo odabran jednobojni lak će biti sasvim dovoljan.

Trudite se da ukopite nijanse lakova na vašim stopalima i rukama. Ne moraju biti identične nijanse, ali bi bilo poželjno da ne odudaraju previše.

Nega kože

Kada se lak osušio možemo preći na sledeći korak. Sada će nam trebati veoma bogata hidratantna krema koja će nahraniti kožu. Ukoliko se radi o zimskom periodu, slobodno na kožu stopala nanesite veću količinu kreme, obucite pamučne čarape i prespavajte. Ujutro će vas sačekati savršeno glatka koža. Trudite se da vaše ruke mažete bar dva puta dnevno, naročito kada je napolju hladnije vreme.  

Kao što vidite vrlo je jednostavno, a verujte nam i efikasno. Odvojite vreme za sebe i svoju kućnu negu, budite redovne i uvek ćete biti lepe i negovane, a takve žene su i najlepše.

Imamo još jedan savet. Iskoristite vreme dok su vam stopala u kadici i počnite da čitate neku dobru knjigu. Naše predloge pročitajte tako što ćete da kliknete ovde!

Sandra Lejić

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp