Search
Close this search box.

Uradite ovih 7 stvari pre 10 ujutru i dan će vam zasigurno biti savršen!

Već dugo vremena slušamo o važnosti jutarnje rutine i svih navika koje bi u nju trebalo da uvrstimo, ali nam retko ko kaže i zašto je jutarnja rutina zaista važna. Ako dan počnete zdravim navikama, poboljšaćete kvalitet svog sna, zdravlja, kao i svoju energiju i produktivnost. Sve u svemu, sticanjem zdravih jutarnjih navika poboljšaćete kvalitet svog života i to je i više nego dovoljan razlog da se upustite u kreiranje jutarnje rutine, koja će odgovarati vama i vašim navikama.

Uradite nešto od ovih stvari svakoga dana pre 10 ujutru i posle mesec dana, kada one već postanu vaša navika primetićete koliko se promenio kvalitet vašeg života!

Dan započnite čašom vode

Tokom noći, naše telo dehidrira i zato vam je odmah nakon buđenja potrebna hidratacija. Čaša vode će vas razbuditi i pokrenuti vaš metabolizam, a posebno dobar efekat postići ćete ako joj dodate i polovinu isceđenog limuna, što će vas osvežiti, ali i dodatno ojačati vaš imunitet.

Telefon proverite tek uz šolju kafe

Nema potrebe da opsesivno posežete za telefonom odmah nakon buđenja, sačekajte malo i zakoračite svesno u svoj dan. Ustanite umijte se, skuvajte kafu i tek dok je ispijajte pogledajte šta se to dogodilo u virtuelnom svetu, dok ste vi spavali.

Započnite dan lepim mislima

Dok obavljate svoju beauty rutinu razmislite o barem 5 stvari koje su vas tokom predhodnih par dana usrećili i zahvalite se na njima. Zaista je važno da svaki dan započnete pozitivnim mislima, jer to utiče na vašu energiju, a samim tim i na kvalitet dana koji je pred vama.

Vežbajte

Bilo da je reč o istezanju, jogi, ili napornom treningu, bitno je da pokrenete svoje telo na samom početku dana, jer to pozitivno deluje ne samo na vaše zdravlje, već i na vašu energiju, raspoloženje i dobar osećaj u sopstvenoj koži.

Postavite sebi dnevni cilj

Svakoga dana odlučite da postignete jedan manji, ili veći cilj, jer ćete se na taj način motivisati na rad, ostvariti po jedan mali uspeh svakodnevno i bićete mnogo srećniji i zadovoljniji sobom, a uz to osećaćete da sve što radite ima neku svrhu.

Doručkujte zdravo

Zdrav doručak doslovno znači zdravu dozu energije, koja će vas usmeriti da svoj dan započnete produktivno i pozitivno.

Slušajte omiljenu muziku

Psihološki je dokazano da je muzika jedan od najvećih pozitivnih pokretača, pa ako dan započnete omiljenom pesmom, verovatno ćete ga započeti i širokim osmehom, što onda znači da toga dana za vas ne postoji nemoguće!

Uz zdrave navike i osmeh na licu svaki dan ima smisla, a dan po dan sa osmehom znači srećan i ispunjen život!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp