Search
Close this search box.

Zlatno pravilo u uređenju enterijera uz koje ćete izbeći efekat već viđenog

uređenje enterijera

Dizajner enterijera, Phoenix Gray podstiče na ideju kombinovanja različitih stilova u dekorisanu životnog prostora, a kako biste to uradili kao profesionalac predlaže da se držite zlatnog pravila 60/30/10.

Bilo da je reč o kombinaciji boja ili stilova koju ćete koristiti u dekoraciji životnog prostora, pravilo 60/30/10 u mnogome će vam pomoći da napravite konkretan plan, kako želite da izgleda finalna verzija vašeg prostora.

Pročitajte: Novi trend u uređenju enterijera: Posle modne scene, vestern stil ušao i u naše domove

Ovo pravilo predstavlja idealan odnos stilova koji bi trebalo da budu zastupljeni u vašem prostoru. Više od polovine, odnosno 60% uređenja treba da bude u stilu koji vam se najviše dopada. To bi trebalo da se odnosi na ključne komade nameštaja, izbor dominantnih boja i slično. Drugom stilu prepuštate onih 30% i to se odnos na manje komade nameštaja, poput stočića za kafu, tepiha, zavesa.

Poslednjih 10 posto rezervisano je za odabir sitnih detalja, koji može biti u trećem stilu, ali odabranom tako da poveže prva dva i da nam kompletnu priču.

Da biste ovaj zadatak obavili uspešno potrebno je da izanalizirate iz kojih se segmenata vaš prostor sastoji, kako biste pravilno rasporedili procente i odabrali adekvatne stilove.

Foto: @m.a.r.c.c.o.s.t.a

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp