Uredite svoj radni prostor kod kuće – napravite sebi mesto za uživanje u radu

Postoji li išta bolje od posla koji obavljate od kuće? Ako nas pitate, ne postoji! Još ako imate kancelariju kod kuće, vaš posao može biti čak i zabavan.

Veoma je važno da kućnu kancelariju uredite tako, da to zaista i bude poslovni prostor, koji će odisati radnom energijom, ali i zadržati nešto od topline koju donosi vaš ušuškani dom. U takvom prostoru definitivno ćete raditi mnogo efikasnije.

Postoji nekoliko jednostavnih načina da svoju kućnu kancelariju pretvorite u prostor u kome ćete uživati u svom poslu, a mi smo ih izdvojili za vas:

Stavite ramove sa slikama

Fotografije porodice ili voljene osobe, učiniće da se u radnom prostoru osećate blizu ljudima koje volite i sjajno će vas motivisati. Ukoliko ih još stavite u neke dekorativne ramove, vaš prostor biće apsolutno dekorisan na najlepši mogući način, jer će vas draga lica motivisati na  efikasan rad i uspeh.

Ubacite svoje omiljeno umetničko delo

Mnoge kompanije veoma malo pažnje poklanjaju estetici kancelarija, sa druge strane ukoliko imate kancelariju kod kuće možete je ukrasiti kako želite. Umetnost  je važan deo vaše ličnosti? Ako je tako, uključite je i u vašu kancelariju. Možete dekorisati svoj prostor replikom omiljenog umetničkog dela i svakodnevno uživati u pogledu.

Donesite i neku biljku

Prisustvo prirode u prostoru u kome radite doneće vam mir i spokoj. Donesite nekoliko kućnih  biljaka i u svoju kancelariju. Osim što će vazduh biti zdraviji a energija pozitivna, vi ćete se osećati bolje jer vaš prostor  ne liči na hladne kancelarije u kojima ste do sada radili.

Dekorišite svoj dom u duhu jeseni

Izaberite adekvatnu  boju i svetlo

Za kancelariju izaberite što svetliju prostoriju u kući,  koja ima velike prozore i obezbeđuje dovoljno prirodne svetlosti, jer će prirodna svetlost pozitivno uticati na vašu koncentraciju. Takođe izaberite boju zidova koja neće zamarati vaše oči već će vam obezbediti mir, koji  vam je vrlo potreban dok radite.

Nameštaj

S obzirom  da se vaša kancelarija nalazi u vašem domu, ne mora biti konvencionalna, kao kancelarije u nekim firmama. Možete izabrati udoban i stilski nameštaj koji vam se dopada i uklapa  se u koncept vaše kancelarije. Udobnost je na prvom mestu, jer će učiniti da se vaši klijenti osećaju kao kod kuće.

Neka uvek miriše

Miris je sastavni deo energije nekog prostora. Neka vaša kancelarija uvek miriše vašim omiljenim mirisom, tako da poželite da u njoj provedete što više vremena.

Zasadite ove biljke kod kuće i imaćete mnoge koristi

Kada svoju kućnu kancelariju adaptirate  u prostor koji vam odgovara i čija vam energija u svakom pogledu prija uživaćete u radu i daćete svoj maksimum. Zato se posvetite njenoj dekoraciji i pretvorite svoju kancelariju  u vašu omiljenu prostoriju u celoj kući.

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp