#insta inspo: U par koraka do savršene uskršnje trpeze

uskršnja dekoracija

Sutra pravoslavni hrišćani proslavljaju najveći verski praznik, Vaskrsenje Hristovo, a u našim domovima praznična euforija već je nastupila. Jaja su ofarbana na Veliki petak, a sada je na scenu stupila dekoracija uskršnje trpeze.

Pročitajte: Kreativne ideje za dekorativna uskršnja jaja

Ukoliko još uvek niste osmislili kako će izgledati vaša praznična trpeza, donosimo vam nekoliko inspirativnih ideja zbog kojih ćete već sad ići po par sitnica, koje će učiniti da vaš uskršnji kutak izgleda bajkovito.

Pored cveća, koje u našu kuću neminovno ulazi, dolaskom proleća i uskršnjih jaja, koja su neizostavna namirnica koja se tokom ovog praznika nalazi na našim trpezama, tu su i motivi pilića i zeka, kao i dekorativne sveće, salvete i venci za jaja, koji čine da sto izgleda sasvim posebno.

Donosimo vam nekoliko trendova, koje smo ovih dana imali prilike da vidimo na mrežama:

#Dvobojni tonovi

Kombinacija dve boje izgledaće savršeno na vašoj prazničnoj trpezi, te se opredelite da keramika bude jedne boje, a detalji poput salveta i cveća druge. Ove sezone dominira kombinacija roze i bele, ali i kombinacija pastelnih boja poput plave i ljubičaste.

@celebrationsathomeblog.com

#Sveće i cveće

Cvetne ikebane sa dodatkom sveća pravi su aranžman koji tokom praznika stolu daje poseban izgled. Ukombinujte ih sa salvetama i vašim prazničnim figuricama i napravite pravu malu uskršnju bajku.

#Ne zaboravite jaja

Venac ili korpa sa jajima zauzimaju vodeće mesto na vašoj prazničnoj trpezi, pa se potrudite da ih posebno dekorišete i uskladite sa detaljima na vašem stolu.

Foto: @boredpanda

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp