Search
Close this search box.

Uspeh počinje kada prevaziđemo ovaj strah

Kao što kaže i ona dobra stara: ,,Život počinje na kraju vaše zone komfora“.

Ne čudi da život i učenje idu ruku pod ruku. Ovde pre svega mislimo na učenje u profesionalnom smislu i naglašavamo koliko je bitno ,,uskočiti“ u nepoznato kada je u pitanju napredak u karijeri i prevazići strah od neuspeha.

Posao svakako nosi sa sobom situacije pretrpane anksioznošću za mnoge od nas – odlazak na razne događaje, prezentacija pred mnogo ljudi, sastanci, naporan rad, uski rasporedi… i to je samo mali deo! Međutim, ove situacije su istovremeno i prilika da se razvijamo i na ličnom i na poslovnom planu. Situacije koje su jako važne za posao, a lično nas prestravljuju su one koje su, nažalost, sveprisutne.

zena

Najlakše je da ih izbegavamo, zar ne? Ko bi želeo da se oseća napeto ako ne mora? Problem je u tome što su ti zadaci koji nas plaše i koji su nam možda neprijatni, ujedno i neophodni. Bez snage i hrabrosti da ,,načinimo skok“, možemo propustiti veoma važne prilike za napredovanje.

Šta bismo vam mi preporučili? Prosto je – budite iskreni prema sebi i razmislite zašto izbegavate određene situacije na poslu kako biste definisali gde vas to strah sputava.

Nadamo se da shvatate koliko je važno da uplovite u nove aktivnosti koje u vama izazivaju nemir, poput suočavanja sa kolegom ili pregovora o povišici. Iako je neprijatno, uradite to, kako biste iskoračili iz zone komfora.

Ko zna, možda otkrijete da ono čega ste se prvobitno plašili uopšte nije toliko strašno!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp