Uz ova 3 saveta svaki radni dan će početi bolje!

Promena rutine s vremena na vreme predstavlja prekopotrebni fresh start, novi početak i poglavlje, koje će nas, uz veoma malo truda učiniti svežijim, produktivnijim, ali i uspešnijim, jer će nas promena pogurati dalje i konačno pomeriti sa mrtve tačke.

Postoji nekoliko jednostavnih ritula, koji ne oduzimaju previše vremena, a veoma jednostavno i za svega petnaest minuta učiniće da vaš dan počne i završi se zaista dobro, a nekoliko takvih dana, znače vrlo uspešnu nedelju za vama.

@imperfectgirl07

Udahnite vazduh

Svež vazduh je od neopisivog značaja za dobro mentalno zdravlje i dobar početak dana. Ustanite malo ranije, skuvajte sebi kafu i sedite pored otvorenog prozora. Dopustite da vas vazduh razbudi, osveži i motiviše. Posložite svoje misli, prioritete, oslušnite svoje potrebe i osećanja i krenite u dan u smeru, koji ste u tih prvih par minuta pred sobom zacrtali.

Doručkujte

Ali ne u hodu, dok jednom rukom navlačite farmerice. Sedite za sto i doručkujte u miru. Dajte sebi priliku da uživate u prvom obroku, da do mozga dođe informacija da ste siti, ali što je još važnije, da nema žurbe i stresa i da za sve zaista ima vremena.

@stephkirkos

Osetite se dobro u svojoj koži

Ne zaboravite vreme koje ćete provesti pred ogledalom. Nega lica, nega kose, šminka, a onda dobar odabir dnevnog outfita. Kada se u svojoj koži osetitie sigurno i dobro, nema izazova koji tog dana nećete rešiti.

Ukoliko dan počne po vašoj meri, mnogo su veće šanse da se tako i završi. Obaveza je sve više, pritiska takođe, zato je veoma važno da na početku dana ugodite sebi. Kasnije možda nećete stići, pa ćete biti umorni i nezadovoljni, a život je kratak i svakoga dana treba biti zadovoljan, nasmejan i zahvalan. 🙂

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp