Search
Close this search box.

Uz pomoć ovih preparata iz kuhinje imaćete zdravu i bujnu kosu

Danas vam pišemo o jednoj jednostavnoj namirnici koja može promeniti izgled vaše kose. Da li volite frizuru koja se sama napravi dok boravite na plaži? Takvu frizuru možete imati i danima kada niste na plaži uz pomoć morske soli. Leto je prošlo, ali morske loknice nikada ne izlaze iz mode. 

Da li je morska so štetna za kosu?

Morska so može biti štetna za kosu jer u kontaktu sa suncem veoma može da isuši dlaku. Međutim, pozitivne strane su brojnije od negativnih. So je, pre svega, odličan piling za teme.

Često brinemo o pilingu tela i lica, a zaboravljamo na piling samog temena gde se nakupljaju odumrle stanice kože i ostaci mnogobrojnih preparata koje koristimo. Ukoliko često koristite proizvode za stilizovanje kose onda možete probati da njihove ostatke sa temena i same vlasi uklonite pomoću morske soli.

Morsku so možete dodati u šampon i vaša kosa će biti čista, sjajna i lepršava. Ukoliko želite da postignete izgled „loknica sa plaže“ i za to imamo rešenje.  

 

Prirodni sprej za stilizovanje kose 

Sve što će vam biti potrebno je: 

Prazna plastična flašica sa raspršivačem 

1 čaša tople vode 

1 kašika morske soli 

1 kašika balzama za kosu  

1 kašika gela za kosu 

1 kašika kokosovog ulja 

Nekoliko kapljica eteričnog ulja po želji 

Istopite kokosovo ulje, dodajte ga u toplu vodu, zatim dodajte i mosrku so, gel za kosu i eterično ulje po želji koje će dati miris ovom spreju. Sve dobro izmešajte, na kraju dodajte balzam i ponovo dobro promešajte da se sve sjedini. Pre svake upotrebe biće potrebno promešati proizvod. Umesto vode možete koristiti i čaj od kamilice koji posvetljuje kosu ili crni čaj koji će kosu potamniti. Takođe možete dodati i aloe vera gel koji će dodatno negovati vašu kosu.  

Kako koristiti ovaj sprej? 

 

Kosu standardno operite, a zatim nanesite masku, dobro bi bilo koristiti proizvode za volumen. Kosu prosušite peškirom ili fenom, ali je nemojte poptpuno osušiti. Zatim nanesite sprej. Kosu možete gužvati ili uviti pomoću trake, punđe ili pletenice. Ovaj sprej će pomoći da vaše lokne deluju prirodnije i da budu dugotrajnije. Sprej možete staviti i na počešljanu vlažnu kosu i ostaviti je u peškiru da se osuši, ovo praktikujte samo ukoliko imate kraću kosu kojoj je potrebno manje vremena za sušenje. 

Ukoliko kosristite neke aparate za stilizovanje kose poput figara, umesto laka za kosu možete iskoristiti ovaj sprej. 

Napravite neodoljive loknice i osećajte se kao da ste tek izašle iz mora.

Veoma lako možete napraviti i savršen tonik za lice – evo kako!

Sandra Lejić

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp