Search
Close this search box.

Destinacija na našoj wish listi – Valensija

Valensija

Ako ovog leta želite da uživate u lepotama Španije, ali želite da posetite nešto manje komercijalna mesta od Barselone, Madrida ili Ibice, Valesnija bi trebala da se nađe na vašoj wish listi.

Valensija je prelep grad smešten na istočnoj obali sredozemnog mora, te je pravi izbor da ovde provedete najlepše dane leta.

Pročitajte: Planirate putovanje za predstojeće praznike? Ova idilična lokacija u Austriji ostaviće vas bez daha

Očaraće vas spoj istorije, kulture i gastronomske rapsodije koju inače nudi španska kuhinja.

La Lonja je jedan od simbola grada, najpoznatiji spomenik gotske arhitekture, koji je pod zaštitom UNESCO-a, nalazi se u centru grada u blizni centralne pijace, koja je srce ovog grada.

@saltinourhair

Ukoliko tragate za malo zabave posetite četvrt El Carmen, gde ćete popiti autentične koktele, slušati kvalitetnu špansku muziku i uživati u moru zabavnog sadržaja, koji se tokom leta ovde organizuje.

Prvi po veličini akvarijum, u Evropi, nalazi se u Valensiji, a ukoliko ste ljubitelji podvodnog sveta ovde ćete imati priliku da vidite čak 45.000 jedinki koje se ubrajaju u čak 500 različitih vrsta vodenih životinja.

@valenciasecreta

Ukoliko imate dovoljno vremena za obilazak tu su i brojni muzeji, katedrale i lokaliteti koji će vas doslovno ostaviti bez daha.

@valenciasecreta

Foto: @maritte.s

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp