Search
Close this search box.

Važno! Tri stvari koje morate da naučite, ako želite da postanete uspešna poslovna žena!

Žene su nežniji pol, parola je koja se nažalost još uvek može čuti u poslovnom svetu. Zbog toga se neretko sklanjate u stranu, nepravdu prećutkujete i pitate se kada će doći dan kada ćete moći da budete nagrađeni za svoj rad. Ipak, da biste bili uspešni u svom poslu, neophodno je da postavite granice, zaštitite sebe i počnete da se borite za svoj uspeh i poziciju.

Da biste se za sebe izborili suptilno, ali efikasno, postoji nekoliko važnih lekcija, koje morate usvojiti već danas:

#Nisi sebična

Ukoliko sebe i svoje ptrebe stavite na prvo mesto, to ne znači nužno da ste sebični, jer se i pored toga trudite da ne ugrozite druge. Zaista je važno da zapamtite da ukoliko kreirate listu prioriteta, niste sebični, već se borite za svoj poslovni uspeh. TO sa druge strane ne znači da ćete kada se posvetite svojim prioritetima zaboraviti na svoje kolege i timski rad, već ćete tada biti još kompetentniji da se nađete kao korisna karika u svom timu.

@laurenconrad

#Postavite granice

Na poslu je izuzetno važno da pokažete svoj potencijal, elan i trud, ipak morate postaviti i jasne granice. Posao je posao i ne bi trebalo da dopustite da prelazi u sveru ličnog. Naravno, ta granica može biti propustljiva, ipak, naučite druge da poštuju vaše vreme i obaveze van radnog vremena.

#Ne strahujte od utiska koji ostavljate

Ako date najbolje od sebe i svesni ste toga, nema razloga za strah. Uvek će biti i onih kojima se ne dopadate i to je sasvim prirodna stvar. Da li vas na poslu vole ili ne, to je manje važno. Važno je da ste profesionalni, kolegijalni i vredni i da vaše kolege to ne mogu da poreknu, a lična osnova i simpatije, mesto bi trebalo da nađu izvan kancelarije.

Foto: @houseofharper

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp