Više ne morate da skidate šminku pred spavanje, evo zašto!

Odlazak u krevet sa šminkom je dugo bio smrtni greh kada je lepota u pitanju. Štetnost po kožu je možda malo blaža od one koju nam može naneti sunce.

Međutim, kao što je za kožu upijanje vitamina D, postoji nešto tako pogrešno, a tako ispravno u svemu tome, da je beauty svet nekako prevazišao posledice na duže staze. Pogledajte modne piste skorašnjih nedelja mode: Mark Džejkobs ili Balensijaga, na primer, gde su profesionalni šminkeri nanosili modelima ajlajner, a potom ga razlivali vatom koja je natopljena hidratantnom kremom, dok ne bude ,,savršeno razmazano“.

Ili pogledajte raniju šminku vanvremenskog supermodela Linde Evanđeliste, za koju postoji priča da je pitala da prespava sa ,,zamagljenim očima“ pre jednog fotografisanja, kako bi joj izgled bio savršeno nesavršen.

linda

Makeup profesionalac Šarlot Tilburi, recimo, ide korak dalje i svojim klijentkinjama, poput Sijene Miler, kreira izgled tako što im opere lice, a onda ponovo nanosi šminku pre odlaska u krevet. Inače, to praktikuje i sama šminkerka.

Dobra vest je da zahvaljujući novoj generaciji proizvoda možemo lagano zaspati sa ajlajnerom, maskarom ili BB kremom – bez griže savesti. Tilburi je dizajnirala svoj ajlajner koji bi trebalo da stvori efekat ,,očiju iz spavaće sobe“ (bedroom eyes) i koji traje od trenutka kada spustite glavu na jastuk do sledećeg dana.

Eyeko ima novu maskaru koja stvara namerno ,,razmazani“ izgled, a može se vrlo lako oprati toplom vodom – za slučaj da se probudite daleko od svog sredstva za uklanjanje šminke. Korak dalje ide Dr. Jart+ koji je razvio novu formulu za svoju BB kremu, koja poboljšava izgled vaše kože dok spavate.

Revolucije u svetu šminke nikada neće prestati da nas iznenađuju. Da li biste se usudili da isprobate ovaj look?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp