Search
Close this search box.

Beauty tema: Kako da vam kosa celog dana bude puna volumena?

Kosa puna volumena ono je za čim oduvek žudimo. Ipak, raskošne voluminozne frizure posebno su ove sezone u modi.

Volumen u kosi nije nemoguće postići, ali je od presudnog značaja da u stilizaciju kose uključite nekoliko važnih koraka.

Volumen u kosi najteže je postići kod ravne, tanke kose, koja veoma teško poprima oblik.

Bujna frizura puna volumena, koja tokom velog dana ostaje postojana ipak nije samo san. Donosimo vam nekoliko saveta koji će vam značajno pomoći prilikom stilizacije.

Pročitajte: Tri frizure koje će Hejli Biber nositi ovog proleća

#Priprema

Priprema kose za dobru frizuru počinje već tokom pranja. Potrebno je da odaberete šampon koji neće opteretiti vaše vlasište. Zaboravite šampone na bazi silikona, a kada birate regenerator odaberite onaj sa keratinom, koji će kosi pomoći da duže zadrži željeni oblik.

#Oblikovanje kose

Na vlažnu kosu naprskajte proizvod za oblikovanje kose, a prema ličnom afinitetu odaberite da li je to sprej ili pena. Kako biste kosi dali dodatni volumen sušite je s glavom okrenutom na dole.

Ukoliko ste vešti sa fenom i četkom isfenirajte kosu pokretima četke ka spolja, a ukoliko kosu stilizujete figarom, imajte na umu da mora da bude potpuno suva.

Savet + je da svaki pramen uvijete viklerom i držite ga tako jedno 10-ak minuta pre izlaska iz kuće, tako će vam frizura biti bujnija, ali i postojanija.

Foto: @matildadjerf

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp