Search
Close this search box.

Vreme je za prolećnu reorganizaciju garderobera!

Koliko vam se puta dogodilo da stanete ispred svog garderobera i uprkos gomili odeće i dalje ne vidite odevnu kombinaciju savršenu za taj dan. Povremeno, u našem garderoberu dolazi do zagušenja, usled impulsivnih kupovina, gomilanja stvari koje više ne nosimo i nedostatka organizacije.

Proleće i prolećno čišćenje definitivno su pravi trenutak da sve to promenite, odložite nepotrebnu odeću, ili onu koja vam više ne odgovara, osmislite koncept i reorganizujete svoj garderober tako da u svakom trenutku pregledno vidite sa čim raspolažete i kako ćete kombinovati svoj dnevni outfit.

Da biste imali besprekorno uredan i organizovan garderober, poslušajte naše savete:

#Odlučite šta zaista želite da nosite

Izvadite sve stvari iz garderobera i detaljno ga prebrišite, a onda izdvojte sve ono što želite da nostie. One stvari oko kojih se dvoumite isprobajte, pa ako vam dobro stoje zadržite ih. Sve neudobno, nenošeno u poslednjih godinu dana i sve ono što vam “treba”, a ne treba spakujte i odložite, podelite prijateljima, ili ljudima kojima je to zaista potrebno, jer vama očigledno nije. 🙂

Imajte na umu da možda zaista volite neke odevne komade, međutim, ako oni nisu u nosivom stanju, morate se oprostiti od njih, jer zauzimaju prostor za neke nove komade koji će savršeno ispratiti vašu modnu priču.

Ako nešto ne želite izbacite, jer za vas ima sentimentalnu vrednost, možda bi trebalo da razmislite i odložite ga u neku kutiju, kako vam ne bi gušio i onako prekopotreban prostor u garderoberu.

#Analizirajte svoj garderober

Sada kada ste se otarasili svega neudobnog, nenosivog i nepotrebnog, vreme je da vidite sa čime raspolažete i šta je ono što vam zaista nedostaje. Kako svoj garderober ne biste opet doveli do kolapsa, predlažemo vam da napravite spisak neophodnih komada i ne žurite, već se odlučite za pametnu kupovinu, što znači da ćete svaki potreban komad pratiti po radnjama, isprobati i uložiti u onaj koji vam najbolje pristaje i najbolje prati vibe vašeg garderobera.

#Složite sve na svoje mesto

Sada kada znate čime zaista raspolažete, osmotrite svoj prazan garderober i pokušajte da ga vizualizujete. Osmislite kako želite da on izgleda. Mi imamo nekoliko predloga za vas;

  • Razvrstajte sve komade na basic i classy kako biste uvek znali koji segment garderobera da pretražite u zavisnosti od prilike.
  • Potrudite se da vam odeća bude razvrstana po nijansama, jer ćete tako mnogo jednostavnije uočiti šta ide sa čim.
  • Napravite kutak za aksesoare, kako biste već kad preletite pogledom po garderoberu mogli da sklopite ceo outfit za svega 3 minuta.

Ako već niste napravili prolećnu čistku, sada je pravi trenutak za to, jer ne samo da ćete se podsetiti svih komada kojima raspolažete, već ćete odmah i poželeti da nosite neke od njih, što je sjajno, jer konačno za to imamo i priliku. 🙂

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp