Search
Close this search box.

Za besprekoran make up: 6 jednostavnih make up trikova koje još niste isprobali!

Zahvaljujući sopstvenoj upornosti i mnogobrojnim youtube tutorijalima za kreiranje savršenog make up look-a, mnoge od nas postale su veoma vešte, barem kada treba našminkati sebe. Međutim, korisnih make up saveta nikad nije dosta, pa smo za vas izdvojile nekoliko trikova u šminkanju, za koje možda još uvek niste čule, a koji će vaš make up učiniti besprekornim i bez greške.

Bela olovka na kapku za bolju pigmentaciju senke

Ukoliko želite da pojačate pigmentaciju neke nijanse koju posebno volite, pređite belom olovkom preko celog kapka, a zatim kreirajte svoj eye look, primetićete kako boje na vašim očima nikada nisu izgledale intenzivnije.

Koristite # za super jednostavan smokey eye

Ako se još uvek niste dovoljno izveštili u kreiranju smokey eye look-a možete koristiti kremastu olovku, koja se supre jednostavno blenda. Nacrtajte tarabivu u spoljni ugao oka, a onda lagano blendajte crtež ka initrašnjosti kapka, ako vam se čini kao zabluda isprobajte, provereno radi!

Fiziološki rastvor za obnovljenu maskaru

Ako vam se omiljena maskara sasušila jer je niste dobro zatvorili, ne brinite, sve što treba da uradite je da u bočicu maskare nakapate par kapi fiziološkog rastvora i ostavite maskaru da odstoji, već sutradan ona će raditi kao nova.

Puder za setovanje za veći volumen trepavica

Ako želite wow efekat na svojim trepavicama, između svakog novog sloja maskare, pređite četkicom, umočenom u puder za setovanje po trepavicama. Na ovaj način trepavice se brže suše i spremne su za novi sloj maskare, a puder među slojevima učiniće da trepavice izgledaju još voluminoznije i ostanu uvijene tokom celog dana.

Slovo X za precizno nanesen ruž

Iz obe izdignute tačke gornje usne povuisite tanku, kosu crtu, kako biste na sredini gornje usne dobili slovo X koje će vam pravilno razgraničiti kuda da nanesete ruž, bez i jednog pogrešnog poteza.

Pređite papirnim ubrusom po svom licu pre šminkanja

Papirni ubrus pokupiće sebum sa površine kože podjednako dobro kao i mali papirići za to namenjeni, a pokriće veću površinu vašeg lica i u svega par sekundi pripremićete svoju kožu za nanošenje make up baze i kreiranje svog dnevnog make up look-a.

Uz ovih par jednostavnih trikova vaš make up look izgledaće nikad bolje!

Foto: @thevivaluxury

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp