Search
Close this search box.

Za vašu kožu čini čuda, a da li aloe vera donosi benefite vašoj kosi?

@stylecraze

Kada je o prirodnoj lepoti reč, postoji jedna stvar, koju zasigurno želi svaka žena, duga, zdrava i jaka kosa. Ipak, sudeći po statistici, kosa je nešto čemu smo najviše puta naštetile, zar ne?

Kada je nega kose u pitanju, sve više se zalažemo za prirodne, organske proizvode, a trenutno se među njima kao vodeći trend u beauty svetu izdvaja aloe vera, koju smo do sada doživljavali kao čudo nege, hidratacije i oporavka, ali smo je uglavnom koristili samo na koži.

@aromahead

Kako aloe vera važi za biljku, čiji gel ima umirujuće i hidrirajuće svojstvo, pre svega, proizvodi za kosu, na bazi aloe vere preporučuju se za one, koji imaju problema sa skalpom i suvom kožom glave.

Aloe vera sadrži antioksidante i polisaharide koji dubinski hrane ćelije i zato se ona preporučuje za svaku promenu na koži. Pored toga, prirodni pH aloe vere prijaće čak i najosetljivijoj koži glave.

Kada je sama kosa u pitanju, osim što dubinski hidrira dlaku, aloe vera joj obezbeđuje zaštitni sloj, koji je štiti od novih oštećenja toplotom. Takođe, aloe vera štit skalp od iritacije nakon farbanja, dakle pruža vašoj kosi potpunu zaštitu od štetnih uticaja.

Šamponi na bazi aloe vere na neinvazivni način čiste skalp, poboljšavaju cirkulaciju i samim tim podstiču lučenje prirodnih ulja, koje neguju vašu kosu, čine da ona izgleda zdravo i sjajno i uz to, podstiču rast dlake.

@actitudfem

Dakle, ukoliko želite savršenu, zdravu i jaku kosu, odaberite proizvode na bazi aloe vere i učinite vašoj kosi uslugu, a vi ćete benefite videti već nakon prvog pranja.

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp