Search
Close this search box.

Sve čari zabavljanja u tridesetim

Kada zađemo u tridesete, zabavljanje postaje drugačije. Zašto? Zato što se ,,teren“ sužava. Pored toga, kako starimo, tako više prtljaga za sobom nosimo. Broj prijatelja koji su sami se smanjuje, pa se čini da je pritisak još veći. Ako ste od skoro sami i počinjete da primećujete kako se zabavljanje menja, na pravom ste mestu.

Zato delimo sa vama dejting savete koji važe nakon što napunite velikih 30. 🙂

Godine su samo broj

Kao što bi trebalo da budete otvoreni prema zabavljanju sa nekim ko je razveden, tako bi trebalo da prihvatite zabavljanje sa nekim ko je mlađi od vas. Da li su godine bitne posle 31? I ne baš. Bitno je da se volite, podržavate i lepo provodite zajedno. Godine su bitne samo ako vi tako odlučite.

Morate znati šta želite

Ako o ovome nikada niste pre razmišljale, predlažemo da to učinite. Zapišite, ako je potrebno. Koje su zajedničke osobine vaših bivših koje su vam se dopale? To je odličan početak da spoznate šta tražite u nekome, kao i šta biste volele da izbegnete.

Ostavite prošlost iza sebe

yum

Svako je do ovog perioda doživeo neku vrstu slamanja srca. Prevaru, bolan raskid ili slično. Međutim, vreme je da ostavite prošlost u prošlosti. Treći dejt nije vreme za pričanje o tome kako vas je bivši varao tri godine i kako niste to uvideli dok niste dobili sliku od njih dvoje u zanosu od nepoznatog pošiljaoca. Ostavite se toga! Svi imamo duhove  iz prošlosti, ali to ne znači da treba da ih nosimo sa sobom svuda. Fokusirajte se na ono što se dešava sada.

Spustite gard

Svi imamo taj čuveni odbrambeni mehanizam. Međutim, ako ne pustite nikoga da dopre do vas, teško da ćete naći nekoga posebnog. Kada bude vreme za to, kada ste upoznali nekoga ko vam se dopada i kome se dopadate, spustite gard. Biće sve u redu!

Fokusirajte se na zabavu

U ovim godinama je vrlo lako zapetljati se u misli o tome koje sve stvari nemate. Zašto se ne biste skoncentrisali umesto toga na dobru zabavu i na to da upoznate tu određenu osobu. Koja je poenta veze ako se ne zabavljate? Veza nije posao i ne treba da bude depresivna. Naprotiv, treba da bude ispunjena ljubavlju, srećom i smehom, bilo da imate 22 ili 42 godine.

Komunikacija je ključna

Dobra komunikacija je krucijalna za svaku vezu, bilo da je sa najboljim prijateljem ili sa kolegom na poslu koji vam se dopada. Pričajte sa svima otvoreno i iskreno, a to je nešto što bi i vi trebalo da očekujete od drugih. U svađi ste sa dragim? Rešite to razgovorom, kao što svi zreli ljudi rade. Ako ne komunicirate od samog početka, verovatno se stvari neće poboljšati kako veza bude tekla.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp