Search
Close this search box.

Započnite dan u miru

Za većinu nas jutro je vreme jurnjave, jer se spremamo za posao i vreme kada se nerviramo što moramo da ustanemo toliko rano. Zato smo pronašle vrlo jednostavne načine na koje možete uživati u svom jutru, pa tako i celom danu. To kako se probudite ujutru može imati ogroman uticaj na to kako se osećate popodne i uveče. Ako ustanete nervozni i uznemireni jer postoji mogućnost da zakasnite na posao, to će istresirati vaš duh i telo toliko da satima nećete moći da se smirite.

Ljudi su skloniji stresu više od bilo koje druge vrste na planeti… zar to nije prosto sjajno? Za nekoga ko je na vrhu lanca ishrane i ne ponašamo se baš u skladu sa tim. Da, život nam definitivno servira popriličnu dozu stresa, ali to ne znači da čitavo naše postojanje treba da bude jedna velika gomila nerviranja. Učinite sebi uslugu i započnite jutro jednom od ovih umirujućih aktivnosti.

  1. Pročitajte jedno poglavlje knjige

Držite knjigu pored kreveta kako biste mogli da pročitate jedno poglavlje, a da ne morate ni da ustajete iz udobne posteljine. Najbolje je da to bude beletristika ili neka inspirativna biografija, u zavisnosti od toga šta vi više volite. Ako uspete da pobegnete u neki drugi svet rano izjutra, to će vam pomoći da promenite ugao gledanja na dan koji je pred vama.

  1. Napravite šolju biljnog čaja

Iako ste možda fanatik za kafu, probajte da započnete svoj dan sa toplom šoljom biljnog čaja. Odaberite umirujući čaj i popijte ga na miru, pre nego što krenete sa svojim jutranjim spremanjem.

  1. Uživajte u kadi

U današnje vreme svi  se uglavnom na brzaka tuširaju. Ako ste u mogućnosti, probajte da ujutru odvojite dvadesetak minuta za umirujuću, vruću kupku. Ona će opustiti vaše mišiće i bićete bar na kratko na miru sa svojim mislima. Zar to nije odličan način da započnete dan, bar po neki put?

  1. Protegnite se

Možda se vaš um probudi kada se alarm čuje, ali vašem telu treba malo više vremena. Pokušajte da se ujutru lagano protegnete. You Tube obiluje tutorijalima za jednostavno jutarnje istezanje – bacite pogled!

  1. Prošetajte po kraju

Pre nego što krenete na posao, odlična je ideja da se malo prošetate po kraju. To će vas dobro rasaniti, ispuniti pluća svežim vazduhom, a što je najvažnije – nećete biti pod pritiskom i tenzijom pre nego što se uputite ka radnom mestu. Ako imate park u blizini, onda zaista nemate izgovor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp