Search
Close this search box.

Zašto Francuskinje ne koriste korektor

U dobu u kojem je korektor postao bitniji od karmina, i u kojem se sve vrti oko posvetljivanja i senčenja (highlighting and contouring), dame koje važe za najlepše i najmodernije na svetu imaju nešto da kažu povodom diktirajućih trendova.

Dok tutorijali za šminkanje na Ju Tjubu promovišu umetnost skrivanja prirodnih karakteristika uz pomoć najrazličitijih tehnika za izvlačenje kontura i poboljšanje tena, ipak postoji nešto posebno u prirodnom izgledu. Ili nas bar u to uveravaju razoružavajuće predivne Francuskinje. Pored neobaveznih talasa u kosi i svilenih marama, čar njihovoj romantičnoj nonšalanciji daje njihov pogled, čije su obeležje suptilni kolutovi oko očiju, koje one radije prihvataju nego što skrivaju.

foto: Patrick Demarchelier
foto: Patrick Demarchelier

Francuska glumica i model, Klemens Poesi, koju smo imali prilike da vidimo u Hari Poteru i Tračari, nasledila je odbojnost prema preteranom šminkanju od mame. ,,Ona jednostavno nije razumela poentu korektora. Kolutovi oko očiju mogu biti najšarmantnije obeležje ljudskog lica, govorila je.’’ Mnogi eksperti se slažu sa tim. Smatraju da čine lik interesantnijim. Ipak, osetljiva koža oko očiju bi trebalo da se neguje, pa tako preporučuju mazanje kokosovim uljem posle umivanja.

Mnoge šminkerke iz Francuske takođe misle da tamni kolutovi oko očiju pružaju određeni ,,smoky’’ efekat koji ističe celokupan izgled. Još kada se nanese malo jača maskara, šarm postaje neodoljiv! Preporučuju i masiranje kože oko očiju kako bi se poboljšala cirkulacija, ali najpre savetuju da prihvatite svoje nedostatke – ne da ih prikrivate. ,,Najvažnija stvar u francuskoj kulturi je da prihvatite sebe kakvi jeste, da volite sebe i svoj izgled, kao i da se poigravate s njim. ,Mane’ su tako šarmatne, i čine vas jedinstvenim!’’

Podelite vaše mišljenje sa nama. Korektor, ili bez njega? 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp