Zašto je i kako serija “Seks i grad” promenila naše živote!?

Većinu žena, ali i pripadnika gej populacije, rastužila je vest da se četiri glavne junakinje iz serije “Sex i grad” više nikada neće ujediniti i da trećeg nastavka filma neće biti!

Iz ugla ljudi koji su na ovu seriju gledali kao na još jedan američki proizvod i platformu za reklamiranje brojnih modnih brendova, “Seks i grad” je idalje priča o četiri ambiciozne žene koje šest godina pokušavaju dobro da se udaju i svakodnevno brbljaju o seksu, muškarcima i krpicama…

Ovde pročitajte koje su to serije bile i ostale nepresušna modna inspiracija ženama širom sveta!

Za nas koji smo pomno pratili svaku epizodu, saosećali se sa glavnim junacima i što je najbitnije slušali dijaloge koji su se odvijali između aktera i bazirali se na onaj sadržaj koji ne “šljašti” i nije površan – ova serija znači mnogo.  

Čini mi se da svako ovu seriju gleda u određenom dobu svog života kada je to možda i najpotrebnije, a potrebno je možda čak i više nama na Balkanu, nego u Americi, jer nas tradicionalne vrednosti primoravaju da morališemo i verujemo da je bizarno da sa svojom decom u tinejdžerskom periodu, kada im je to najpotrebnije,  pričamo o emocijama i seksu.  

Svako je iz ove sage izvlačio ono što mu je trebalo, svako se pronalazio u pričama i situacijama u kojima je video sebe, i na svakoga je serija uticala na način na koji ste to sami dozvolili. Ne možemo da je krivimo što je na neki način podigla glas u ime svih žena, ne možemo da je krivimo što je progovorila glasno o seksu na način na koji se do tada govorilo tiho.

Protiv serije su najbučniji uvek bili oni kojima se nije dopadala istina koju su i sami živeli u svoja četri zida. Svako ko je živote i priče ovih dama doživljavao zajedno sa njima shvatio je da lajt motiv serije nisu skupe cipele, seks na jednu noć i manipulacija nad muškarcima, već ljubav u svim mogućim oblicima.

Ako ste temeljno pratili seriju uočili ste da se poznata kolumnistkinja iz Njujorka bavi ljudskim osobinama, a da uvek polazi od sebe.

Živele su u prelepim stanovima, a kako su oni izgledali, pogledajte ovde!

Kroz šest sezona i dva filma stvarala je najbolju verziju sebe, ispravljala svoje greške i trudila se da muškarcu kojeg voli pruži sebe u najboljem izdanju. Usput je gradila karijeru, volela dobre cipele i bila predan i najbolji prijatelj svojoj ekipi što je, na neki način, kruna ove priče.  

Nijedna od ovih stvari ne govori o tome da je samoživa, to su videli samo oni koji su u sebi imali to. Ljubav, prijateljstvo, karijera i dobar seks su stvari kojima se svi bavimo u životu, svako na svoj način, jedino što je u Njujorku je to očigledno malo skuplje. 

Keri Bredšo postoji u svakoj zemlji, svakom gradu, i svako od nas je ima u svom društvu, baš kao i ostale tri junakinje. Takođe, svako od nas, gde god da se nalazi, živi svoj “Seks i grad” na svoj način. Pitanje je samo da li imate hrabrosti to sebi da priznate i koja od četiri glavne junakinje trenutno preovladava u vama!?

Ukoliko ste voleli seriju i filmove “Seks i grad”, imamo predloge da pogledate i ove serije! Kliknite ovde i saznajte o kojim TV formatima je reč!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp