Search
Close this search box.

Zašto je najvažnije voleti sebe

Kao što znate, nalazimo se na početku godine i na nama je da odlučimo u kom smeru ćemo ploviti u ovogodišnjoj avanturi. Svakako je logično i prirodno da verujemo da će nam ova godina biti bolja od predhodne i da ćemo imati više ljubavi, novca, motivacije i vremena.

Ipak, da bismo u sređivanju svog života uložili svoj maksimum, a onda i zaista postigli napredak i uspeh, potrebna je samo jedna stvar. Recept za neopozivi uspeh i svetlu budućnost jedino je ljubav prema sebi! Evo i zašto.

Žena koja istinski sebe voli zrači osobinama koje od nje čine damu – ženu koja oduzima dah! Ukoliko je zadovoljna sobom i svojim unutrašnjim JA, sposobna je da uradi sve kako bi postigla uspeh na bilo kom polju!

Nesigurnost je često izvor niskog stepena samopouzdanja. Kako da prevaziđete ovaj problem, pročitajte u tekstu ispod!

Kako da prevaziđemo nesigurnost?

Ljubav prema sebi jedini je put ka unutrašnjoj harmoniji!

Jedna od najvećih istina je ona da je najsrećniji onaj čovvek koji je pronašao mir i balans. Da bi se to postiglo, čovek mora biti strpljiv, da se pomiri sa tim da je bol sastavni deo života, ali da iz nje uvek mora nešto da nauči. Svaki čovek trebalo bi da traga za velikim životnim istinama, da radi na tome da oprosti svima, a pre svega sebi. Sve ove napore svako od nas radi ne za bolje sutra, već za bolje DANAS!

Miran i srećan čovek je onaj koji je iz ljubavi prema sebi postavio granice i naučio da čuva svoj svet i svoj mir od uticaja svega što mu ne prija. Jedan od najvažnijih znakova da ste sačuvali sebe i da ste na dobrom putu je taj što radite samo ono što vam prija i što je dobro za vas. Nije uvek lako, nekada je skoro nemoguće, ali zaista je najvažnije da spoznate šta vas raduje i da na tome radite. To nije sebičluk, to je ljubav prema sebi!

Veoma je važno da zavolite sebe, pre nego što uplovite u emotivnu vezu. Saznajte zašto klikom na ovaj tekst!

Zašto je važno da volite pre nego što nađete partnera

Ljubav prema sebi preduslov je za ljubav prema drugima!

Nije fraza ona stara izreka: Ko ne voli sebe, ne voli ni druge! Samo ako volite sebe i prohvatite svoje vrline i mane, spremni ste da zavolite i druge ljude. Ljubav je prihvatanje. Ljubav je dati i ne očekivati ništa za uzvrat. Takvu ljubav jedino može da pruži osoba koja sebe voli i koja ispunjava svoje želje i nade. Osoba koja voli sebe spremna je da pruži ne samo ljubav, već i poštovanje, podršku, osmeh i poverenje.

Dana Karić pisala je o tome zašto je važno da ne očekujemo od drugih ono što ne pružamo sami sebi! Pročitajte tekst ovde!

Ne očekujte od drugih ono što ne pružate sami sebi

Ljubav prema sebi je karta za uspeh!

Osoba koja je u ljubavi sa sobom je na najboljem putu da uspe u poslovnom, emotivnom, društvenom i svakom drugom smislu. Budite najbolji što možete i vaša će energija privlačiti pozitivne stvari, bićete motivisani da se još više trudnite, budete kreativni i korisni. Bićete uporni i neće biti cilja koji nećete moći da dostignete! Onaj koji voli sebe nikada neće reći: “Ja to ne mogu!” Ako se čak i desi da to izgovori, brzo će shvatiti koliko je određeni cilj važan za njega i nateraće sebe da krene u njegovo osvajanje!

Zavoleti sebe znači zavoleti život, privući u njega prave ljude i izgraditi za sebe najbolju budućnost. Čovek koji voli sebe ne prestaje da veruje, a samo onaj koji veruje ima ćemu i da se nada.

I ne zaboravite: sebičluk nije da radite stvari koje vas usrećuju. Sebičluk je očekivati od drugih da oni rade stvari koje usrećuju vas.

Više o SEBIČLUKU pročitajte OVDE!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp