Search
Close this search box.

10 razloga zašto je vaš partner odsutan

Može biti jako teško da zaključimo zašto se neka osoba ponaša na određen način. Zašto postoje iznenadne promene u ponašanju bez nekog konkretnog razloga. Ovo je naročito veliki izazov kada je u pitanju vaš partner. On bi trebalo da bude vaš oslonac, osoba koja vas stvarno razume, koju volite i obožavate čak i u momentima kada je jako dosadan. Imali ste neslaganja i svađe i sve ste to, naravno, rešili.

Sada se, pak, nešto promenilo. Ignoriše vas i ne možete a da se ne zapitate zašto. Pa, jednostavno se dešava. Pre nego što momentalno zamislite najgori mogući scenario, evo nekih uobičajenih razloga za ovakvo ponašanje:

  1. Potrebno mu je da diše

Svakome treba malo prostora ponekad. Da li vi i vaš dragi provodite svaki sekund zajedno? Da li se konstantno dopisujete kao da se niste videli mesec dana, a malopre ste se rastali?

Ako se prepoznajete u ovome, moguće je da vas ignoriše jer mu je jednostavno potreban dan za sebe. Malo vremena nasamo sa sopstvenim mislima. Nemojte to shvatati lično; zapravo, i vama bi to poprilično odgovaralo. Setite se – vi ste par, a ne jedna osoba podeljena na dva dela.

  1. Sa porodicom je

U slučaju da je vaš dragi sa porodicom, verovatno vas ignoriše upravo zbog njih. Svi mi kada smo sa svojima ostavimo telefon po strani dok nismo bezbedno udaljeni od radoznalih očiju i ušiju rodbine. Znate i sami da je teško distancirati se (a to ne bi ni trebalo činiti) od obaveznog porodičnog okupljanja.

  1. Uznemiren je i ne želi da priča o tome

Znamo mnogo muškaraca koji su otvoreni i iskreni kada su u pitanju njihove emocije. Zapravo, nekad i previše. Sa druge strane, poznajemo i one koji su toliko zatvoreni da im je istinski teško da priznaju da ih nešto muči.

Ako vaš partner spada u ovu drugu grupu, moguće je da vas ignoriše kako ne bi pričao o svojim osećanjima. Možda njegove emocije čak ni nemaju veze sa vama. Verovatno je ljut na ceo svet (osim na vas), ali vas ignoriše kako ne biste započeli nepotrebnu svađu.

  1. Ljubomoran je

Kada je neko ljubomoran, to pokazuje na mnogo načina, ali ignorisanje je jedan od klasičnih. Ako je u ovome problem, najbolje je da povedete jedan razgovor u četiri oka o tome šta je uzrok ljubomore. Šta god da je u pitanju, potrebno je to sanirati, jer konstantna ljubomora ne vodi ničemu osim propasti veze.

  1. Želi da raskine

Ne volimo da budemo vesnici ružnih vesti, ali i ovo je realnost. Postoje trenuci kada će vas partner ignorisati jer ne zna kako da raskine, pa onda hoće da se on vama smuči, kako biste vi raskinuli. Pre nego što dođete do zaključka da je baš ovo u pitanju, razgovarajte i saznajte šta se stvarno dešava.

  1. Zauzet je

Znamo koliko je frustrirajuće kada vas neko ignoriše, ali moramo vam saopštiti jednu stvar: život teče iako ste vi u velikoj ljubavi. Svako ima svoje obaveze i dužnosti koje bi trebalo da ispunjava na dnevnoj bazi i nekad jednostavno nije moguće da se postigne sve odjednom. Tako da – pre nego što dignete paniku – udahnite duboko i setite se da život postoji i van vaše veze.

  1. Vi se ponašate drugačije

Dok još uvek niste svalili svu krivicu na partnera, zapitajte se: da li ste se vi možda ponašali drugačije poslednjih dana? Ako jeste, moguće je da je stekao utisak da nešto nije kako treba i onda vas ignoriše jer ne zna kako da reaguje. Napravite korak unazad i procenite svoje ponašanje u skorije vreme, kako biste sagledali moguće uzroke.

  1. Njegovi prijatelji utiču na njegove odluke

Ni ovo nije isključeno. Međutim, budite obazrivi. Umesto što ćete mu prigovarati i kritikovati njegovo društvo, pristupite problemu tako što ćete mu ukazati na sve pozitivne stvari vezane za vašu vezu i vaš odnos.

  1. Boji se

Ponekad, kada se vežu za devojku, momci se uplaše. Pokušavaju da vas odgurnu od sebe, oklevaju i preispituju svoja osećanja. Ako prepoznajete svog dragog u ovome, sve što možete je da mu date malo vremena. Onaj pravi će uvek izabrati vas, uprkos strahovima.

  1. Ne voli vas više

Eto tako. Nažalost, i to se dešava. Ako je vaš partner izgubio interesovanje, možete ili da probate da ponovo rasplamsate strasti ili da ga pustite. Možda niste vi konkretan razlog, možda mu je jednostavno potrebno da neko vreme bude sam.

Muškarce nije uvek lako pročitati.

Zaključak svega ovoga je da ako primetite da nešto ne štima otvoreno o tome razgovarate i zajedno dođete do srži problema. Na kraju krajeva, zar nije vaša veza toga vredna?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp