Search
Close this search box.

Zašto je važno da u svoj trening uključite vežbe snage?

Ako ste već prošli kroz onu fazu u kojoj dolazite do spoznaje da vam je trening neophodan, kako biste postigli željene rezultate i osećali se dobro u svojoj koži, onda već sigurno znate šta su vežbe snage. Ali zašto su one toliko važan deo svakog treninga?

U procesu mršavljenja tope se masne naslage, koje se nalaze između naših mišića i kože. Nakon gubitka većeg broja kilograma, koža počinje da visi i izgleda loše, jer je nema šta popuniti. Tu na scenu stupaju vežbe snage, zadužene za rast naših mišića, koji će kvalitetno popuniti preostali prostor, a vaša koža dobiće bolji tonus i celo telo izgledaće neuporedivo bolje.

Preporuka je da svaki trening traje minimum 20 minuta bez pauze, a treba ga započeti zagrevanjem.

Veoma je važno da tokom treninga pratite porast svog pulsa. Upravo zbog toga važno je da trening završite vežbama istezanja, koje će opustiti vaše mišiće i uravnotežiti puls, tako da će organizam biti u stanju da se vrati normalnim aktivnostima.

Potrebno je da trenirate od 3 do 6 puta nedeljno u zavisnosti od željenih rezultata, a za najbolje efekte, poželjno je da sastavni deo svakog vašeg treninga budu vežbe snage.

Ukoliko redovno budete trenirali, vaše telo će za samo par meseci izgledati kao isklesano, a svemu tome uzrok će biti vežbe snage, koje morate uključiti u svoj trening već danas.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp