Zašto je zima najbolje vreme da ugađamo sebi?

Kraći dan i hladne temperature primoravaju nas da provodimo više vremena u kući i pružaju nam mogućnost da usporimo – saslušamo svoje telo, ugodimo mu i hranimo ga. Ako je leto glasna sezona pokazivanja, zima je tiho godišnje doba za ulepšavanje. Da li ste spremni za najsrećniju i najlepšu zimu ikada?

Negujte svoja stopala

Vaša stopala su sakrivena u čizmama tokom celog dana i udobno uvijena u prekrivače ili čarape (ili oba) tokom noći. Zato je veoma lako da zaboravimo na deo tela koji nas povezuje sa zemljom. Naša stopala tokom dana u proseku naprave oko 10.000 koraka i imaju u sebi preko 7.000 nervnih završetaka. Zbog toga im moramo posvetiti pažnju svakoga dana.

feet

  1. Započnite tako što ćete ih isprati. Koristite vlažan, topao peškir kojim ćete ispirati stopala od pete pa sve do listova. Uvek u potezu odzodo na gore, kako biste podstakli cirkulaciju i olakšali napetost.
  2. Sledi blagi piling, isto u pokretima na gore i fokusirajte se na najsuvlje delove.
  3. Konačno, nanesite sloj vaše omiljene kreme za stopala i pomalo masirajte.

Zaboravite na letnje telo. Vaše zimsko telo blista.

Vruće kupke i tuševi su preveliki izazov kada je hladno, ali lišavaju vašu kožu prirodnih ulja i isušuju je. Smanjite temperaturu vode i koristite mrežicu ili četku za piling kada se tuširate kako biste podstakli cirkulaciju i ugrejali se.  Počevši od stopala, kružnim pokretima trljajte kako biste se otarasili mrtvih ćelija, a kožu omekšali poput svile. Napravite ritual za sebe. Ritual koji će učiniti da volite svoj zimski sjaj i pomoći vam da kroz hladne dane koračate bez žala za letom.

Neka parfem postane vaše oružje za zavođenje

parf

Kao što je Koko Šanel rekla: ,,Elegancija je nemoguća bez parfema“. To je nevidljivi, nezaboravni, ultimativni aksesoar. Dobra vest je da se mirisi duže zadržavaju na nama zimi. Dakle, sjajna je prilika da eksperimentišete sa jačim mirisima koje volite, ali nikada se niste usudili da ih probate. Zima vam daje slobodan prolaz da budete odvažniji i da nosite te malo ,,teže“ note. Tako ćete se lakše osetiti senzualnima, naročito kada ste zarobljeni u nekoliko slojeva odeće.

Zima je za odvažan karmin, ne za ispucale usne

Vaše usne nemaju istu zaštitu kao ostatak vašeg tela. Brzo se isuše kada im opadne nivo vlažnosti i treba im dodatna nega. Probajte sa kokosovim puterom. Nanesite ga na usne, a onda blago četkicom istrljajte kako biste uklonili mrtve ćelije kože. Zatim pronađite balzam za usne u boji i koristite ga kao bazu pre nego što nanesete kremasti, hidrirajući karmin.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp