Search
Close this search box.

Zašto nemate dečka?

Odavno su prošla vremena kada su devojke bile „birane“ i „davane“ dogovorenim momcima, muževima, partnerima. Danas imaju svu slobodu odabira, koja ume ponekad toliko da zanese da se sve češće dešava da ostaju same. Izgovori poput „nije on za mene, ne dopada mi se njegov posao, okolina, mesto stanovanja, njegov pogled, košulja“ i slično, teraju pripadnice lepšeg pola u neku nekontrolisanu razmaženost kojoj je sve teže odupreti se.

Vreme je da preispitate sebe, a ne njega!

NIJE SVAKI SA KIM PROGOVORITE VAŠ POTENCIJALNI

Škole i fakulteti su već davna prošlost, tu je posao, osamostaljivanje, idealan period za početak ljubavnog odnosa. Imate novac, sve više se krećete i izlazite i konačno ste raspoložene da se spajate sa novim društvima u nadi da ćete konačno naići na onog pravog. To je prirodno stanje u kojem nema ničeg lošeg. Ono što je loše jeste što svakog muškarca sa kojim dođete u bilo kakav kontakt tretirate kao potencijalnog, iako najčešće ni izbliza to nije. Svoj stav formirate u startu pogrešno, postavljate se ispitivački, zagledate, pa vam svaki detalj deluje nedostojno vas koje ste u pupoljku svojih potencijala. Za taj poražavajući osećaj nisu oni krivi, već isključivo vi. Opustite se i DRUŽITE SE! Možda će prijatelj, brat, komšija, ili kolega vašeg novog druga ili drugarice biti onaj koji će vas osvojiti.

AKO KOPATE ZA MANAMA, A NE ZA VRLINAMA, LICEMERNO JE KUKATI

Stavljanje muškarca pod „skener“ je proces koji samo članice lepšeg pola upražnjavaju. Ako ste već odlučile da u startu gledate negativno na nekog ko vam se učinio simpatično, nemojte se žaliti na svoju samoću. Njegov sat ili majica možda nije po vašem ukusu, ali zapitajte se – da vas nešto kod nega nije privuklo, ne biste ni počeli sa „skeniranjem“. Fokusirajte se zato na ono što vas je privuklo. Na ono što je dobro, lepo, a pre svega pozitivno. Ukoliko vam ne ide, prosto se nemojte fokusirati, već se kao što smo rekli – opustite, družite i uživajte u novim iskustvima.

ZABAVLJATI SE SA NEKIM NE ZNAČI UDATI SE ZA NJEGA

Molim vas, 21. vek je. Osmehujte se, flertujte ako vam se flertuje, ako se „nanjušite“ sa nekim – prepustite se. „Ključ koji ulazi u svaku bravu je dobar ključ. Ali brava u koju ulazi svaki ključ nije dobra brava“ i ostale ograničene balkanske propovedi tog tipa i jesu razlog zbog kojeg smo besne, isfrustrirane, u konstatnoj sumnji – same. Mnoge veze i uspešne ljubavi upravo počinju iz šale, zabave i rasterećenosti od nepostojećih zakona. Tada se najbolje upoznajemo, jer kad smo izvan stega – najiskreniji smo. Ako se ništa ne razvije, znači da je i trebalo tu da stane. Ne uskraćujte sebi korake po sopstvenim osećajima zato što neki tamo sistem to propagira. Mislite da sistem brine o tome što ste vi same?

ZNATE LI UOPŠTE VAŠE PRIORITETE? DA LI JE TO VEZA?

Ponovo sistem. Ubačeno nam je u glavu da moramo biti u zajednici. Zašto? Možda je nekoj od vas baš potrebno da bude sama. Da živi sama, da izlazi, da se zeza i da kad dođe kući bude u potpunoj tišini. Morate popričati sami sa sobom pre postavljanja bilo kojeg cilja.

KOMENTARI SA DRUŠTVENIH MREŽA VAM DAJU KRILA, NE UZIMAJTE IH

To ne može ni jedno istraživanje da utvrdi, ali se u praksi neosporivo vidi da od kad postoje drušvene mreže, devojke u mnogo većem broju o sebi imaju neracionalno visoka mišljenja, što povlači ista takva očekivanja. Najlakše je ostaviti na fejsu komentar pun hvale, ali svi smo svedoci da prijatelji (čak i svoje ne baš miss univerzuma) drugarice nazivaju prelepoticama. I to je jedan od razloga zašto ste same. Moramo biti svesne sebe, a onda tražiti sličnog. Ako ste nesigurne i ipak vam je potrebna lepa reč, slušajte samo one koje dobijate uživo. Za izgovoriti je potrebno mnogo više veštine od lajka, zato su izgovoreni komentari validniji.

NIGDE NE GORI, STRPITE SE

Sto puta ste čule, ali tako je – sve će doći na svoje baš onda kada bude trebalo. To što nemate nikoga „za stalno“ upravo i znači da ne treba da ga imate. Ili nije naišao ili vi niste spremne. Toga u većini slučajeva niste ni svesne već živite stav „još mi samo veza fali da bi mi život bio savršen!“. Ne fali nam ništa da bismo bili srećni. Ne durite se, ne kopajte i ne tragajte za lošim stvarima, već se opustite i uživajte.

13090114_1117967878269344_109970354_n

Kristina Marković
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp