Search
Close this search box.

Zašto su vaši prijatelji iz detinjstva najbolji

 1. Razumeju vas bolje nego iko drugi, jer su bili tu svaki put kada ste nešto uradili prvi put. Kada ste povratili u kadu nakon prvog šota tekile. Ili kada ste otkinuli retrovizor dok ste pokušavali da se paralelno parkirate. Tu je da vam drži kosu i da se nekontrolisano smeje, jer to ste bili tipični vi.
 2. Bili ste čudni u isto vreme. I to je bilo užasno vreme. Nisu vas zanimali momci i fiksne proteze i to da li vam grudi rastu. E, to je prava ljubav.
 3. Najbolje priče su iz vremena kada ste svi bili na okupu. Nije da vaše priče sa fakulteta nisu epske, ali nikada neće nadmašiti doživljaje sa ljudima iz vašeg kraja.
 4. Obezbeđuju odličan #tbt materijal. Kao na primer onda kada ste se svi nabili u kabinu za presvlačenje i isprobali najveće moguće bruseve. Da, te stvari su super za Instagram sada!
 5. Nije bito što se dugo niste čuli. Prođe tri meseca i odjednom se setite da želite da pričate sa drugom iz zavičaja o problematici postojanja. Drug se javlja i vi pričate tri sata. Život je lep.
 6. Bili su tu za vas kada su svi ostali bili užasni. U nekom trenutku vašeg školovanja, neko je bilo kreten prema vama. Vaši prijatelji su to videli i ukazali vam na to. Ništa nije bolje nego kad pustite nekog da ode iz vašeg života, jer shvatate da imate ljude oko sebe koji su divni.
 7. Kada vam treba da pobegnete od stvarnog života, oni su idealni za to. Činjenica da niste toliko fizički blizu svojih prijatelja nije toliko loša. Kada su svi oko vas bezveze, vrlo je osvežavajuće da čujete šta oni misle o vašem poslu i životnim problemima.
 8. Možete ih pitati nešto što nikoga drugog u životu ne biste. Kao na primer, ,,Da li je čudno to što ću 100% zauvek voleti _____(ubaciti ime dečka iz druge godine srednje)?“
 9. Uvek ste na istom nivou odrastanja. Kada se pitate kako je, zaboga, moguće da već gazite dvadesete svi se čude podjednako kao i vi.
 10. Kada dođete kući, imate otprilike četiri mesta na koje možete otići. Nije to to ako ne odete na ručak kod mame od drugarice ili na seansu kuliranja kod druga.
 11. I kada vam je potrebno da se ispraznite, oni su tu. Vi volite svoju mamu, ali nikad vas toliko nije kritikovala zbog životnih izbora. Tu uskače drugarica čija mama je identična i zato ste se i razumele od samog početka.
 12. Sada već znate ko je zapravo uz vas. Prijatelji sa fakulteta mogu i nestati ponekad, ali oni koji vam zaista znače će uvek biti tu.
 13. Uspomene iz osnovne i srednje su toliko smešne kada se napijete. Dajte nam samo koju flašu vina i dokazaćemo vam.
 14. Samo i jedino vi ste odgovorni što vaša omiljena pekara/picerija u zavičaju i dalje radi. Niko ne razume zašto toliko želite to parče pice ili topli sendvič u tri ujutru.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp